Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Διαμαρτυρία για αποκλεισμό από τελικούς πίνακες αναπληρωτών ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών.



 Στο mail της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α έφτασε επιστολή του συναδέλφου Ερμόλαου Ψαριανού, με την οποία διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό του από τους τελικούς πίνακες αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών) , μετά από απόφαση του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
 Στα πλαίσια της ελεύθερης πρόσβασης και της δυνατότητας έκφρασης  γνώμης από όλα τα μέλη του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π στο διαδικτυακό ιστότοπο της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, δημοσιεύουμε την επιστολή του συναδέλφου.
Βασίλης Βούγιας

 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ονομάζομαι Ψαριανός Ερμόλαος και είμαι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης, κατεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και υποψήφιος διδάκτωρ του ίδιου τμήματος. Κατά την περσινή εκπαιδευτική περίοδο υπέβαλλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας (ΑΔΑ: 4Α359-ΛΔ) για την πρόσληψη αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΠΕ 30 Κοινωνικών Λειτουργών) στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Καταρτίστηκαν προσωρινοί και τελικοί πίνακες αξιολόγησης και μοριοδοτήθηκα κανονικά. Προσελήφθη με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με την υπ. αριθμ. Φ16.1/5656/17-10-2011 απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης και ανέλαβα υπηρεσία στις 17/10/2011 στο Κέντρο Διάγνωσης, Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών νομού Δράμας. Στις 30/6/2012 απολύθηκα αυτοδίκαια. Το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο: (http://pdeamth.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=336:-2012-2013&catid=205:2010-09-21-07-20-44&Itemid=219) υπέβαλλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μοριοδοτήθηκα στους αρχικούς πίνακες (ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών): http://pdeamth.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=354:-a-a-&catid=46:2010-02-18-11-05-23&Itemid=92
Αναμένοντας να παρέλθει η περίοδος των ενστάσεων, διαπίστωσα ότι τελικώς με απορρίψανε στους οριστικούς πίνακες και ως αιτία απόρριψης ήταν μη προβλεπόμενος τίτλος σπουδών:
Το γεγονός αυτό συνέβη ύστερα από ένσταση «συναδέλφου», ο οποίος με εισαγγελική παρέμβαση απευθύνθηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και ζήτησε να δει το πτυχίο μου. Σημειωτέον δε ότι ο «συνάδελφος» είναι απόφοιτος της συγκεκριμένης σχολής, κάτοχος πτυχίου Κοινωνικής Διοίκησης, με κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η απόρριψή μου από τους τελικούς πίνακες αξιολόγησης, και η πρόσληψη του «συναδέλφου» που με κατήγγειλε, με βάση την απόφαση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Στις 20/9 καταρτίστηκαν οι οριστικοί πίνακες και το προσελήφθησαν οι αναπληρωτές της α’ φάσης (έπεται και β’ φάση προσλήψεων):
Στις 21/9, έπειτα την ανάρτηση των οριστικών πινάκων προέβη σε 3 ενστάσεις – αιτήσεις, στις οποίες ανέφερα ότι αιτούμαι ακρόαση από το ΠΥΣΕΕΠ, εξέταση όλων των ατομικών φακέλων των υποψηφίων κλάδου ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών και χορήγηση όλων των ενστάσεων που έγινα στο άτομό μου. Στις 24/9 απέστειλα φαξ και αιτήθηκα να συμπεριληφθώ στους οριστικούς πίνακες, δεδομένου ότι πέρυσι εργαζόμουν με το ίδιο πτυχίο και την ίδια ειδικότητα. Από εκείνη τη στιγμή τα μέλη του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΠΥΣΕΕΠ) τήρησαν σιγή ιχθύος, προσπαθώντας να αποποιηθούν των ευθυνών τους. Επιχείρησα να επικοινωνήσω τηλεφωνικά και να συναντηθώ με τον πρόεδρο του ΠΥΣΕΕΠ (Καβαλιώτη Απόστολο), αλλά δεν κατέστη δυνατό, διότι έβρισκε συνεχώς προφάσεις για να με αποφύγει.
Σε απάντηση των αιτημάτων μου, μου έστειλαν επιστολή η οποία αναφέρει ότι δεν είναι δυνατή η ένταξή μου στον πίνακα ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών, διότι ο τίτλος σπουδών που κατέθεσα (Πτυχίο Κοινωνικής Διοίκησης με κατεύθυνση Κοινωνική Πολιτική) δεν προβλέπεται από τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 91287/Γ6/07-08-2012 εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας. Το γεγονός αυτό δεν ευσταθεί, διότι η υπαρ. 91287/Γ6/07-08-2012 Εγκύκλιο του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν προβλέπει συγκεκριμένο τίτλο σπουδών για την ένταξη στους πίνακες ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών, καθώς αναφέρει ότι απαιτείται τίτλος σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Κοινωνικής Εργασίας ή ισότιμος της ημεδαπής. Ο τίτλος σπουδών του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης με κατεύθυνση Κοινωνική Πολιτική και Διοίκηση θεωρείται ισότιμος του τίτλου σπουδών Κοινωνικής Διοίκησης με κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας, δεδομένου ότι χορηγείται ενιαίος τίτλος σπουδών από το συγκεκριμένο τμήμα σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 304/94 του κανονισμού σπουδών.
Καταγγέλω τα τακτικά μέλη και τον γραμματέα του ΠΥΣΕΕΠ για τον εξοστρακισμό μου στους τελικούς πίνακες αναπληρωτών ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού:
Καβαλιώτης Πασχάλης              Πρόεδρος                        
Κυβιρτζίκης Ευστράτιος            Αντιπρόεδρος                              
Εμμανουηλίδης Δανιήλ            Μέλος                          
Αρσενάκης Μηνάς                    Αιρετό Μέλος                          
Ματακάκη Αγοραστή               Αιρετό Μέλος
Φράγκος Σταύρος                      Γραμματέας Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.


Ψαριανός Ερμόλαος
M.ed., Phd Candidate
Τηλ. Επικοινωνίας : 6973570121