Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Υ.Σ.Ε.Ε.Π ΚΑΙ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, 20% ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΥ ΟΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ Ε.Ε.Π-Ε.Β.Π, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΙΕΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΟΡΙΣΘΕΙ ΔΝΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

 Λαμία 13/9/2012


 ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Υ.Σ.Ε.Ε.Π ΚΑΙ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, 20% ΚΑΤΩ  ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΥ ΟΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ Ε.Ε.Π-Ε.Β.Π, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΙΕΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΟΡΙΣΘΕΙ ΔΝΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
  • Υπογράφεται από τον Υφυπουργό Παιδείας κο Παπαθεοδώρου, ίσως και αύριο, η εγκύκλιος για τις εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Υ.Σ.Ε.Ε.Π και Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π). 
  • Οι πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π είναι 20% κάτω σε σχέση με πέρισυ, με συνέπεια να υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των δομών Ειδικής Αγωγής σε όλη τη χώρα. Καταβάλλεται προσπάθεια λοιπόν να αυξηθεί ο αριθμός αυτός. Πρέπει όμως να ξανατονίσουμε πως πολλά ΚΕ.Δ.Δ.Υ λειτουργούν αποκλειστικά με αναπληρωτές Ε.Ε.Π και πολλές Σ.Μ.Ε.Α.Ε λειτουργούν αποκλειστικά με αναπληρωτές Ε.Β.Π. Γιαυτό το λόγο η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ζητά επιτέλους ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των συναδέλφων αυτών, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Οι Περιφερειακές Δνσεις Εκπ/σης πρέπει να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς στις τοποθετήσεις των συναδέλφων(Α ΦΑΣΗ). Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και το Υπουργείο, έχοντας καλέσει τους Περιφερειακούς Δντές Εκπ/σης να συντομεύσουν τα χρονοδιαγράμματά τους, όσον αφορά στη διαδικασία των προσλήψεων(προσωρινοί πίνακες, οριστικοί πίνακες, τοποθετήσεις).
  • Το γεγονός οτι, αφενός μεν δεν έχει ορισθεί ακόμη Δντής Ειδικής Αγωγής, αφετέρου δε, έχει αποχωρήσει από τη Δνση Ειδικής Αγωγής έμπειρο προσωπικό,  δρα ανασταλτικά στην φυσιολογική πορεία της λειτουργίας της Διοίκησης, όσον αφορά στα θέματα Ειδικής Αγωγής. Πρέπει επειγόντως το Υπουργείο να ορίσει Διευθυντή, ειδάλλως θα ζήσουμε τραγελαφικές καταστάσεις.
Βασίλης Βούγιας