Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ετήσιο βιωματικό εργαστήριο

 
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και  Βοηθητικού Προσωπικού Ηπείρου οργανώνει ετήσιο βιωματικό εργαστήριο για την τέχνη της προφορικής αφήγησης και τη θεραπευτική και παιδαγωγική προσέγγιση των παραμυθιών. Εισηγητής των εργαστηρίων θα είναι ο Δρ.  Στέλιος Πελασγός. Το εργαστήρι απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες του Συλλόγου, καθώς και σε όλες της ειδικότητες και βαθμίδες της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και σε ανθρώπους της τέχνης, του θεάτρου και της λαογραφίας.
Οι ομάδες εργασίας θα αποτελούνται το ανώτερο από είκοσι (20) άτομα. Για την καταλληλότερη σύνθεση των ομάδων μπορείτε να παραθέσετε ένα σύντομο βιογραφικό με τις σπουδές και τα ενδιαφέροντά σας, καθώς και το πεδίο των επαγγελματικών σας δραστηριοτήτων.
Το εργαστήρι θα λαμβάνει χώρα ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα (οκτώ ώρες) και θα διαρκέσει οκτώ μήνες. Το πρώτο εργαστήρι ξεκινά το Σαββατοκύριακο 13-14 Οκτωβρίου με θέμα: «Παραμύθια, μύθοι, όνειρα». Οι ημερομηνίες των επόμενων θεματικών ενοτήτων είναι οι ακόλουθες: 17-18 Νοεμβρίου 2012, 15-16 Δεκεμβρίου 2012, 19-20 Ιανουαρίου 2013, 16-17 Φεβρουαρίου 2013, 16-17 Μαρτίου 2013, 13-14 Απριλίου, 18-19 Μαΐου 2013.
Οι θεματικές των εργαστηρίων είναι στη διάθεση των συμμετεχόντων, έχει ωστόσο προβλεφτεί η πιθανότητα τροποποίησής τους, ανάλογα με το ενδιαφέρον των μελών των ομάδων. Το σεμινάριο  θα διεξαχθεί στο «Θυμωμένο Πορτραίτο» (Καποδιστρίου 20, Ιωάννινα).
Τα μέλη των ομάδων  θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν, τόσο ως ακροατές, όσο και ενεργά ως αφηγητές στις Λέσχες Αφήγησης, που θα λαμβάνουν χώρα τα Σαββατόβραδα των εργαστηρίων και θα είναι ανοιχτές στο κοινό. Επίσης, θα μπορούν να λάβουν μέρος και σε άλλες εκδηλώσεις και δράσεις αφήγησης, που θα οργανώνονται κατά καιρούς στην πόλη, τόσο από τον εισηγητή των εργαστηρίων, όσο και από άλλους αφηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το κόστος συμμετοχής στο εργαστήρι ανέρχεται στα 35 ευρώ ανά μήνα και τα χρήματα για το πρώτο σαββατοκύριακο θα πρέπει να δοθούν μέχρι στις 13 Σεπτεμβρίου.
Για πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας παρακαλώ να επικοινωνήσετε με:
Μπίκα Χαρούλα (6942718549), mail: zwis@otenet.gr, Τάτση Δώρα (6974090661), mail: doratatsi@yahoo.gr