Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2012-2013

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται 
από 8/8/2012 μέχρι 17/8/2012.

Δείτε την εγκύκλιο από εδώ:Λήψη Αρχείου

3 σχόλια:

 1. την αιτηση που μπορουμε να την βρουμε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι η εγκύκλιος της Ντροπής για τους Ψυχολόγους ΠΕ 23.
  Πρόσληψη και προσον διορισμού / ειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία, όταν δεν υφίσταται θεσμικό πλαίσιο ειδικοτήτων στους Ψυχολόγους.
  Επίσης, πρόσληψη χωρίς να προσμετράται η γνώση ξένων γλωσσών, όταν ο ΑΣΕΠ το θεωρεί μοριοδοτούμενο προσόν.
  Πρόσληψη χωρίς γνώση χειρισμού Η/Υ.
  Πρόσληψη χωρίς μοριοδότηση συγγραφικού έργου.
  Είναι Ντροπή και αίσχος για την Ειδική Αγωγή και προφανώς εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.
  Για ακόμη μια φορά στη χώρα των διακρίσεων και όσων έχουν "μπάρμπα" στη κορόνη....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έχω βαρεθεί να βλέπω φωτογραφικές προκηρύξεις. Το facebook φαίνεται ότι έχει μπει (και στην επαγγελματική) ζωή μας για καλά…
  Φέτος ο ημέτερος ιδανικός υποψήφιος διαθέτει πτυχίο Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., μεταπτυχιακό, είναι “παλιός”, έχει κάνει ειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία, αλλά δε γνωρίζει ξένες γλώσσες και δε διαθέτει συγγραφικό έργο (επιστημονικά βιβλία, άρθρα δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά, ή δημοσιευμένες εισηγήσεις σε πρακτικά συνεδρίων).
  Πες ότι οι ξένες γλώσσες δεν αποτελούν ουσιαστικό προσόν στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. (ο ΑΣΕΠ γιατί το θεωρεί άραγε; / προσωπικά χάνω δύο μονάδες βάσει της προπέρσινης εγκυκλίου και 1,5 βάσει της περσινής).
  Ωθούμενος από την μέχρι φέτος μοριοδότηση, αποφάσισα να κινητοποιηθώ σε ερευνητικό επίπεδο μέσω δημοσιεύσεων την περσινή χρονιά. Διαπίστωσα μάλιστα ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία βελτιώθηκα ως επαγγελματίας και ως επιστήμονας. Ωστόσο το υπουργείο αποφάσισε ότι αυτή η βελτίωση είναι περιττό να αξιοποιηθεί στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ.
  Ωστόσο το οξύμωρο στην περίπτωση είναι το εξής: Ενώ το Υπουργείο φέτος αδιαφορεί για το Συγγραφικό Έργο, συνεχίζει να μοριοδοτεί υπερβολικά τους έχοντες ήδη προϋπηρεσία στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ.. Παραβλέπει δηλαδή ότι πολλοί συνάδελφοι είχαν “εξασφαλίσει” την πρόσληψή τους (και επομένως την αντίστοιχη προϋπηρεσία) ακριβώς λόγω της προσμέτρησης του συγγραφικού τους έργου (0-5 μονάδες) στο παρελθόν.
  Κι ένα σχόλιο για την “προϋπηρεσία”.
  Υποθετική αλλά καθόλα ρεαλιστική και πιθανή περίπτωση:
  Λογοθεραπευτής Α ανοίγει γραφείο και εργάζεται στην ατομική του επιχείρηση παρέχοντας διαγνωστικό και θεραπευτικό έργο. Μετά από 7 χρόνια, λόγω πληθώρας περιστατικών, αποφασίζει να προσλάβει δύο συναδέλφους που μόλις παρέλαβαν το πτυχίο τους. Τον Β με μπλοκ παροχής υπηρεσιών (ΤΕΒΕ) και τον Γ με ΙΚΑ γιατί ο τελευταίος δε διέθετε μπλοκ. Μετά από 3 χρόνια ομαλής συνεργασίας των τριών, στα οποία ο Α πέραν του δικού του διαγνωστικού-θεραπευτικού έργου ασκούσε και εποπτεία στους άλλους δύο, η προϋπηρεσία του καθενός βάσει της περσινής και φετινής εγκυκλίου, έχει ως εξής:
  Α=0, Β=0, Γ=3 !!! Νομίζω ότι τα σχόλια περιττεύουν…
  Δυσκολεύομαι να κατανοήσω με ποιο σκεπτικό (αν υπάρχει) τέθηκαν τα κριτήρια επιλογής και στελέχωσης της ειδικής αγωγής. Χρόνος κτήσης πτυχίου, προϋπηρεσία και μεταπτυχιακά. Τέλος. Είναι η Εγκύκλιος του Δεκαπεντάυγουστου (μόλις 7 διαθέσιμες εργάσιμες ημέρες για υποβολή δικαιολογητικών), που αν και καθυστέρησε τόσο να ανακοινωθεί, αν και προηγήθηκαν έλεγχοι από νομικούς συμβούλους, αν και παρέμεινε μια βδομάδα στο γραφείο του Υπουργού για υπογραφή, αποδείχθηκε ότι χρειάστηκε ανακοινοποιήσεις στο ορθό και διευκρινήσεις (ουσιαστικά αναιρέσεις) σε ό,τι καινούριο περιείχε – πρακτικά πρόκειται για την περσινή εγκύκλιο με κάποιες προσθήκες στα μεταπτυχιακά, με υποβάθμιση των ΠΕ23 και με αφαίρεση μοριοδότησης στις ξένες γλώσσες και το συγγραφικό έργο.
  Δεν επικριτικός επειδή πλήττομαι προσωπικά-έχω κλείσει δεκαετία από το πτυχίο μου, διαθέτω προϋπηρεσία εξαρτημένης (ΙΚΑ) και έχω κάνει 4 χρόνια αναπληρωτής σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. (θα ήταν περισσότερα μάλιστα αν το συγγραφικό μου έργο είχε λάβει χώρα νωρίτερα).
  Το χειρότερο όλων είναι ότι, αν και βάσει λογικής φέτος θα είμαι πάλι ψηλά στους πίνακες, δε θα με πειράξει αν τελικά δεν προσληφθώ. Ούτως ή άλλως ο αναπληρωτής (όπως και ο μόνιμος) στην ειδική αγωγή έχει καταντήσει εθελοντής…

  Απορία: Τι σημαίνει η επισήμανση “Από το διδακτικό έτος 2012-2013 η κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων καθώς και οι προσλήψεις των αναπληρωτών και ωρομισθίων Ε.Ε.Π. και των αναπληρωτών Ε.Β.Π. θα γίνονται με τις διατάξεις του υπ’ αριθ. πρωτ. 91274/Γ6/7-8-2012 Υπουργικής Απόφασης”;

  ΑπάντησηΔιαγραφή