Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: Ενημέρωση για την εγκύκλιο των Αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π και την αναγκαιότητα σύστασης πινάκων διοριστέων Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
 
                                                                                               Αθήνα 25/7/2012
                                                                                               Α.Π: 125

                 Προς τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού
                                         και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού
                                   

                                      Κοιν: Δνση Ειδικής Αγωγής
                                              ΕΣΑμεΑ
                                               M.M.E

Θέμα: « Ενημέρωση για την εγκύκλιο των Αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π και την αναγκαιότητα σύστασης πινάκων διοριστέων Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π»

Αποτελεί γενική παραδοχή ότι οι ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ είναι υποστελεχωμένες, όσον αφορά στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) και στο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π). Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό και έως τώρα οι μονάδες αυτές και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ λειτουργούν χάρη στο θεσμό των αναπληρωτών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία των πλαισίων αυτών, που προσφέρουν ειδική αγωγή και εκπαίδευση, να μην υπάρχει συνέχεια στο έργο του κάθε επιστήμονα, σε χώρους μάλιστα ευαίσθητους στη δόμηση σχέσεων και στην ύπαρξη συνεργειών και στο τέλος όλα αυτά να λειτουργούν σε βάρος του αποδέκτη των υπηρεσιών μας, του μαθητή και της οικογένειάς του

Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει αφενός μεν να προβεί άμεσα στη σύσταση πινάκων διοριστέων από τους αναπληρωτές Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π με προϋπηρεσία, όπως ακριβώς ισχύει για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, αφετέρου δε, να προβεί σε επανακαθορισμό των τυπικών προσόντων διορισμού του Ε.Ε.Π μέσω τροποποίησης του ν. 2817, ώστε να λυθούν επιτέλους ζητήματα που όζουν εδώ και χρόνια( θέματα Κοινωνικών Λειτουργών αποφοίτων ΤΕΙ και Πανεπιστημίου, θέματα Θεραπευτών λόγου και Φυσικοθεραπευτών, θέματα ΑΣΠΑΙΤΕ, θέματα εξειδίκευσης Ψυχολόγων κ.λ.π)

Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, Ομοσπονδία, Περιφερειακοί Σύλλογοι Ε.Ε.Π, ΕΣΑμεΑ, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων κ.λ.π
Κι αυτό γιατί είναι αναφαίρετο δικαίωμα των ΑμΕΑ να λαμβάνουν την προσήκουσα ποιοτική εκπαίδευση η οποία και  κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα της χώρας και από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο.

Τώρα όσον αφορά στην έκδοση της εγκυκλίου πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, για το έτος 2012-13, αυτή καθυστερεί καθόσον ελέγχεται η διαδικασία ορθής σύστασης των πινάκων Α των υποψηφίων αναπληρωτών ΑμεΑ, μιας και υπάρχει πρόβλημα   με την προσκόμιση των δικαιολογητικών που θα τους ζητηθούν, λόγω της δυσλειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας(ΚΕΠΑ), τα οποία και είναι κατά νόμο αρμόδια για την έκδοση πιστοποιητικών αναπηρίας. Επίσης εξετάζεται από  νομικούς συμβούλους, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, η νομιμότητα του περιεχομένου της εγκυκλίου.

Κατά τα φαινόμενα λοιπόν, αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα την έκδοσή της. Μη λησμονώντας βεβαίως ότι περισσότερη και ουσιαστικότερη σημασία έχει η διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων και φέτος, για την πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν Σ.Μ.Ε.Α.Ε και ΚΕ.Δ.Δ.Υ.


 


Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γ. Γραμματέας  
Βούγιας Βασίλης              Κατσούλη Παναγιώτα                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου