Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Επιστολή-απάντηση της Αναπλ.Προϊσταμένης του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ιωαννίνων, Αλεξίας Σταύρου, σχετικά με τη λειτουργία του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ιωαννίνων.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣXETIKA ME TH ΛEIΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 ΠΡΟΣ:  Διευθυντή της  Δ/νσης  Ειδικής Αγωγής  κ. Αλεβίζο       
                                                                                                                             
  ΚΟΙΝ:     1. Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης  Ηπείρου
                 2. ΠΥΣΕΕΠ Ηπείρου                   
                3. Περιφ/κό Σύλλογο ΕΕΠ και ΕΒΠ Ηπείρου
                   4. ΠΟΣΕΕΠΕΑ 
                     5. Αιρετά μέλη του ΠΥΣΕΕΠ Ηπείρου: κ.κ. Μαρία Μάντζιου, Ιωάννα  Χαρίση

Σχετικά με το δημοσιοποιημένο (αναρτήθηκε στο διαδίκτυο 27-06-2012) των δύο αιρετών μελών του ΠΥΣΕΕΠ Ηπείρου, κα Μάντζιου Μαρία και κα Χαρίση Ιωάννα, ανακριβές και προσβλητικό κείμενο-επιστολή και προς αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτω τα εξής:
Στο κείμενό τους οι δύο αιρετοί, κατά τη γνώμη μου σκόπιμα, δεν ανέφεραν ότι βρισκόμουν σε αναρρωτική άδεια, λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζω, για να δημιουργηθεί, προφανώς, η εντύπωση ότι υπάρχει μειωμένο ενδιαφέρον από μέρος μου ως προς τα καθήκοντά μου. Δεν ανέφεραν, επίσης, ότι μπροστά στο αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν οι αμφισβητήσεις επί της διαδικασίας ορισμένων συναδέλφων αναγκάστηκα να διακόψω την άδεια, με κινδύνους που μόνο εγώ γνωρίζω. Η άδειά μου τελικά διήρκησε τέσσερις (4) ημέρες και όχι «εφτά εργάσιμες ημέρες» όπως ψευδώς αναφέρουν. Ψευδώς επίσης ισχυρίζονται, ότι υπήρχαν σε εκκρεμότητα ζητήματα όπως «οι υπογραφές γνωματεύσεων, η ρύθμιση θεμάτων φοίτησης για το επόμενο σχολικό έτος, η απόλυση αναπληρωτών, η χορήγηση αδειών κ.λ.π.». Όταν στάλθηκε η επιστολή των δύο αιρετών κανένα θέμα δεν ήταν σε εκκρεμότητα όπως τονίζουν, καθώς η επιστροφή μου στην υπηρεσία είχε προηγηθεί κατά δύο (2) μέρες και έλυσε το μόνο ζήτημα που ήταν σε εκκρεμότητα και αφορούσε στις μισθολογικές καταστάσεις. Τελικά παρά τα εμπόδια που επιχειρήθηκε να μπουν η υπηρεσία λειτούργησε κανονικά. Αν, τέλος, δεν ήταν νόμιμος αλλά  αυθαίρετος, όπως τονίζουν, ο τρόπος που ορίστηκε υπεύθυνος λειτουργίας άλλο τόσο αυθαίρετη είναι και η διαδικασία που οι ίδιοι προτείνουν με δεδομένο ότι - σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων - υπάρχει κενό νόμου για την αναπλήρωση. Αν, εξάλλου, ήταν βέβαιοι για τη διαδικασία που προτείνουν δεν θα ζητούσαν από το Υπουργείο να καθορίσει το νομικό πλαίσιο. Πάντως για την αποκατάσταση της αλήθειας πρέπει να τονίσω τα εξής: 1) Δεν όρισα αναπληρωτή ή αντικαταστάτη αλλά υπεύθυνο λειτουργίας όπως είχα δικαίωμα να κάνω. β) Ο ορισμός του υπεύθυνου λειτουργίας έγινε από τις 13-3-12 και διαβιβάστηκε στην ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου χωρίς να υπάρξει επίσημα αμφισβήτηση από τους αιρετούς. γ) Ο Ν.3699/2008 άρθρο 12, παρ. 4 δεν προβλέπει ως κριτήριο ορισμού αναπληρωτών προϊσταμένων την αρχαιότητα όπως λαθεμένα ισχυρίζονται οι αιρετοί.
Αν πραγματικά οι αιρετοί αγωνιούσαν για το παρόν και το μέλλον της λειτουργίας του ΚΕΔΔΥ Ιωαννίνων θα περιορίζονταν στο «ερώτημα» προς το Υπουργείο -στην τελευταία δηλ. παράγραφο του κειμένου τους- χωρίς να παραθέτουν μια σειρά ανακρίβειες και ψεύδη που αφορούν κυρίως το πρόσωπό μου. Δεν θα κοινοποιούσαν το ερώτημα στους Συλλόγους τους (για να αναρτηθεί στο διαδίκτυο) και μέσω αυτών στα μέλη τους και σε όλα τα ΚΕΔΔΥ της Ελλάδας. Θα έμπαιναν στον κόπο, επίσης, να ενημερωθούν επίσημα από εμένα ή την Προϊστάμενη αρχή, δηλ. την ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου, για το πώς αντιμετωπίστηκε η αναγκαστική απουσία μου. Τελικά, αναδεικνύουν σε κυρίαρχο ζήτημα ένα τυπικό-διαδικαστικό ζήτημα για το οποίο δεν υπάρχει σαφής πρόβλεψη από το νόμο και θεωρούν μάλιστα «επιτακτική» την ανάγκη αποσαφήνισης. Το γιατί ας το κρίνει ο καθένας!
Είναι φανερό ότι τα κίνητρα και οι στόχοι των δύο αιρετών ήταν άλλοι, γνωστοί σε μένα και σε όλους νομίζω. Δεν προτίθεμαι στην παρούσα να κάνω μαθήματα συνδικαλιστικής δεοντολογίας, εκτιμώ, ωστόσο, ότι ο συνδικαλισμός είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τον μετατρέπουμε σε εργαλείο μικροσυμφερόντων. Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν κι εγώ απευθυνόμουν για στήριξη στον κλάδο μου κι έπαιρναν θέση για αυτό, καθώς και για άλλα ζητήματα που αναδείχτηκαν αυτό το διάστημα, κάνοντας παρεμβάσεις, οι Αιρετοί του κλάδου μου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, η ΔΟΕ κλπ. Σκεφτείτε την τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα και κρίνετε αντίστοιχα τη στάση των συνδικαλιστικών οργάνων που τώρα και στο παρελθόν κάνουν παρεμβάσεις και τοποθετούνται με τόση ευκολία.
Συμπερασματικά, η παραδοχή και επίκληση ψεύτικων δεδομένων ως πραγματικών για να οδηγηθούν στο «αθώο» ερώτημα της τελευταίας παραγράφου είναι κακόπιστη, κακοπροαίρετη, συκοφαντική και εντάσσεται στο πλαίσιο μεθοδευμένης πολεμικής τακτικής εις βάρος μου.
Κι επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΕΔΔΥ Ιωαννίνων και εγώ προσωπικά γινόμαστε στόχος, που αξιοποιούνται συνδικαλιστικά όργανα για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων δηλώνω ότι, σχετικά με το συκοφαντικό κείμενο τω δύο αιρετών καθώς και κάθε άλλο παρόμοιο, δεν προτίθεμαι να απαντώ κάθε φορά μέσω επιστολών ή του διαδικτύου, επιφυλάσσομαι όμως για περαιτέρω νομικές ενέργειες προκειμένου να προστατεύσω τον εαυτό μου και το ΚΕΔΔΥ Ιωαννίνων του οποίου προΐσταμαι.
Ευνόητο είναι ότι η παρούσα επιστολή μου πρέπει  να κοινοποιηθεί και να αναρτηθεί από αυτούς που κοινοποίησαν και ανήρτησαν την παραπάνω προσβλητική και ανακριβή εις βάρος μου επιστολή των δύο αιρετών, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.
Ιωάννινα  29-6-2012
Αλεξία Σταύρου
Αναπλ. Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Ιωαννίνων


                                     Ταχ. Δ/νση: Αμαλθείας 12,Καρδαμίτσια
                                      Τ.Κ.-Πόλη: 45500-Ιωάννινα
                                      Τηλέφωνο: 2651075387