Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ανυποψίαστοι και παραπλανημένοι. Έως πότε;


Λαμία 22/3/2012

Ανυποψίαστοι και παραπλανημένοι. Έως πότε;

Οι αποδοχές του Απριλίου θα είναι μικρότερες από εκείνες του Μαρτίου, λόγω αυξημένων κρατήσεων για το ΜΤΠΥ και λόγω αυξήσεων στις δόσεις αναδρομικών κρατήσεων λόγω του Ενιαίου Μισθολογίου.
 Του Ενιαίου Μισθολογίου που τσάκισε τις αποδοχές κυρίως των χιλιάδων υπαλλήλων με προϋπηρεσία κάτω των 21 ετών και αυτών που εργάζονται σε δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και λάμβαναν το επίδομα ειδικών συνθηκών ή ειδικής αγωγής, το οποίο χωρίς ντροπή περικόπηκε από τους διαχειριστές της εξουσίας. Έτσι  πολλοί συνάδελφοι θα αναγκαστούν να "ζήσουν" με 400 και 500 ευρώ το μήνα, και από τον Ιούνιο με ακόμη λιγότερα.
 Μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια η χώρα εξαθλιώθηκε και οδεύει ολοταχώς σε έκρυθμες καταστάσεις με φόντο την απόλυτη φτώχεια και την  ανομία.
 Δεν υπάρχει προηγούμενο Δημοκρατικής χώρας,  διαχρονικά ενταγμένης στον πυρήνα της ευρωπαϊκής ουμανιστικής σκέψης και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, που να έχει υποστεί τέτοιες οβιδιακές αλλαγές σε κοινωνικοοικονομικό και πολιτισμικό επίπεδο, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
 Με τους κατοίκους της μάλιστα, στο ξεκίνημα αυτής της συμφοράς, να είναι τόσο ανυποψίαστοι και παραπλανημένοι.

Βασίλης Βούγιας