Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ"Ε.Σ.Α.με.Α":"Ζητούμε την ενεργό στήριξη της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την Παν-αναπηρική - Πανελλαδική Συγκέντρωση του αναπηρικού κινήματος 13η Δεκεμβρίου 2011 ώρα 11:00 στην Πλατεία Ομονοίας"

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ"Ε.Σ.Α.με.Α"
-ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ-

                                                           

          Αθήνα/Athens: 6-12-2011                          
Αρ. Πρωτ./Ref. Nr: 3715
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Πληροφορίες: Μπαρμπαλιά Ελένη                                                 
                                                                                   
Προς: Πρόεδρο & Μέλη Δ.Σ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων
Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής

                 
Θέμα:   "Ζητούμε την ενεργό στήριξη της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την Παν-αναπηρική - Πανελλαδική Συγκέντρωση του αναπηρικού κινήματος 13η Δεκεμβρίου 2011 ώρα 11:00 στην Πλατεία Ομονοίας"
         
   Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση αντιμετωπίζουν τις πιο σκληρές και επώδυνες επιπτώσεις της. Σε αυτή την περίοδο και με αφορμή τη 3η Δεκέμβρη Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία καλεί σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα της χώρας και τις οικογένειές τους σε Πανελλαδική  Παν-αναπηρική Συγκέντρωση στις 13 Δεκεμβρίου 2011 στην Πλατεία Ομονοίας στις 11 το πρωϊ για να στείλει μήνυμα στην Πολιτεία ότι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους θα συνεχίζουν να αγωνίζονται για τη  λήψη μέτρων που θα τους προστατέψουν από τη φτώχια και την εξαθλίωση που έχει ήδη εμφανιστεί στους ίδιους και στις οικογένειές τους.
 Αυτή την ημέρα το αναπηρικό κίνημα της χώρας καλεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής, εκφραστή εκείνων των εργαζομένων που βιώνουν οι ίδιοι τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της ειδικής εκπαίδευσης, να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τον αγώνα και τη φωνή  των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, οι οποίοι εκτός από τα  προβλήματα επιβίωσης αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες που πηγάζουν από την αναπηρία τους λόγων των πολιτικών που έχουν οδηγήσει στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.
 Σε αυτή την κατεύθυνση ζητούμε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ στις 13 Δεκεμβρίου 2011 να κηρύξει στάση εργασίας από τις 10:00π.μ. έως 15:00, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης, στις ΣΜΕΑΕ της χώρας και στα τμήματα ένταξης των γενικών σχολείων στους μαθητές και στις οικογένειές τους , να συμμετάσχουν στο Πανελλαδικό – Παναπηρικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ε.Σ.ΑμεΑ. και οι Φορείς – Μέλη της ώρα 11:00 το πρωϊ στην Πλατεία Ομονοίας.
 Σας καλούμε να στηρίξετε τον αγώνα μας, όχι μόνο με την κήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας 10:00 π.μ έως 15:00 μ.μ. αλλά και με την παρουσία όλων των στελεχών σας.  Η προστασία των ατόμων με αναπηρία από σκληρές οικονομικές πολιτικές, που οδηγούν στη φτώχεια στην ανεργία και στην εξαθλίωση, και απειλούν να κτυπήσουν την πόρτα κάθε εργαζόμενου και κάθε οικογένειας, είναι υπόθεση όλων μας.
 
Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
 
                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
                     Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ                       ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ