Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Σχετικά με την ακατάσχετη φημολογία για το σχέδιο νόμου: Οργάνωση της Διοίκησης της Εκπαίδευσης (θέμα ΚΕ.Δ.Δ.Υ κ.λ.π)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
 ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
 Αθήνα 7-12-2011
Α.Π: 96
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΘΕΜΑ: « Σχετικά με την ακατάσχετη φημολογία για το σχέδιο νόμου: Οργάνωση της Διοίκησης της Εκπαίδευσης (θέμα ΚΕ.Δ.Δ.Υ κ.λ.π)»
   
  Όσον αφορά στην έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε, για μια ακόμη φορά, τις τελευταίες ημέρες και έχει να κάνει με την επικείμενη κατάθεση για διαβούλευση και  ψήφιση στη Βουλή, του νομοσχεδίου για την «Οργάνωση της Διοίκησης της Εκπαίδευσης κ.λ.π», μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται και το θέμα των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α έχει να αναφέρει τα εξής:

1ον) Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και συνεκτιμώντας την εξαιρετικά ρευστή κατάσταση της χώρας, η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου  για την «Οργάνωση της Διοίκησης της Εκπαίδευσης κ.λ.π», προβλέπεται να γίνει το νέο έτος 2012, ενδεχομένως περί τα μέσα του μηνός Ιανουαρίου.

2ον) Μέσα σ αυτό το νομοσχέδιο, έχουμε την πληροφόρηση, πως θα προβλέπεται εύλογη μεταβατική περίοδος για όποια αλλαγή των υπαρχουσών  Δομών της Εκπαίδευσης αποφασισθεί.

3ον) Ειδικότερα για τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ, η μεταβατική περίοδος, από την υπάρχουσα δομή σε όποια άλλη μορφή δομής τελικά επιλεγεί, θα είναι τέτοια, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή μετάβαση και  η συνέχεια της ουσιαστικής και πολύτιμης για τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα προσφοράς υπηρεσιών αυτών των Εκπαιδευτικών Κέντρων. Υπηρεσιών εκπαιδευτικών, με άξονα την διεπιστημονικότητα και με στόχο την Υποστήριξη των μαθητών μας.

4ον) Ελπίζουμε το Υπουργείο Παιδείας να λάβει σοβαρά υπόψη τις εμπεριστατωμένες προτάσεις της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, για το ρόλο και τη θέση του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ και στις άλλες δομές της Ειδικής Αγωγής, αλλά και της Εκπαίδευσης γενικότερα.

5ον) Η ακατάσχετη φημολογία και η αναπαραγωγή της σε επίπεδα τρομολαγνείας, επιφέρει σοβαρές βλάβες στο ηθικό των επαγγελματιών στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής. Η ακραία σύγχυση που εγκαθιδρύεται στους χώρους εργασίας μας, αποτέλεσμα διάδοσης παραληρηματικού τύπου «ειδήσεων»,  επηρεάζει τη λογική και τη στόχευση που πρέπει να έχουμε, όσον αφορά στις προκλήσεις των δύσκολων καιρών.

 Συνάδελφοι

Με νηφαλιότητα και καθαρή σκέψη, περιμένουμε  να μας παραδοθεί από την Υπουργό Παιδείας το επίμαχο Νομοσχέδιο και μετά ασφαλώς- επί πραγματικών δεδομένων- θα έχουμε να πούμε και να κάνουμε πολύ περισσότερα απ ότι τώρα, πάντα με γνώμονα την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας των Ελλήνων.

 Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                          Η Γ.Γραμματέας
Βούγιας Βασίλης                                   Κατσούλη Παναγιώτα