Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Τομέα Πολιτ.Ευθύνης Παιδείας & Θρησ/των της Ν.Δ, σχετικά με τις διαρροές περί αλλαγής των δομών της Εκπ/σης.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται συχνά, πυκνά σε μερίδα των ΜΜΕ διαρροές σχετικά με προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για αλλαγή όλης της δομής της εκπαίδευσης. Οι διαρροές αυτές αναστατώνουν τους μαθητές, τους γονείς αλλά και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας σε μια εποχή που το ζητούμενο είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν δημόσια να αποσαφηνίσουμε ότι το μόνο που μπορούμε να συζητήσουμε και συζητάμε με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι η δομή του Νέου Λυκείου. Και αυτό γιατί η πρόταση αυτή στηρίζεται στα πορίσματα του Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία που έγινε επί υπουργίας Άρη Σπηλιωτόπουλου. Η παρουσίαση της πρότασης αυτής έγινε στo πλαίσιo της διακομματικής επιτροπής στην οποία η ΝΔ ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη συμμετέχει. Εκεί και μόνο εκεί η ΝΔ έκανε συγκεκριμένες προτάσεις τροποποίησης και βελτίωσης με συνολικό υπόμνημα θέσεων που κατέθεσε. Περιμένουμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να επεξεργαστεί τις προτάσεις μας και να καταθέσει τη σχετική πρόταση για το Νέο Λύκειο στο πλαίσιο αυτό, ώστε και εμείς δημόσια να τοποθετηθούμε. Καλούμε δε την ηγεσία του Υπουργείου αυτό να το κάνει άμεσα, ώστε να τερματιστεί η ατέρμονη παραφιλολογία που αναστατώνει την Ελληνική κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου