Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: Ενημέρωση για τη συνάντηση με την Υφυπουργό κα Χριστοφιλοπούλου


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
 ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
   
Αθήνα 24-10-2011
Αριθ.πρωτ: 90


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Θέμα: « Ενημέρωση για τη συνάντηση με την Υφυπουργό κα Χριστοφιλοπούλου»

                        Σήμερα, Δευτέρα 24/10/2011, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου, στην οποία ήταν παρόντες από πλευράς Υπουργείου: η κα Υφυπουργός, οι κ.κ Ζινέλη και Βιολάρη, από πλευράς της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής: ο Δ/ντής κος Αλεβίζος και ο κος Χηνάς, από πλευράς Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: οι κ.κ. Λεωτσάκου (ΚΕΔΔΥ Α’ Αθήνας) και Κατσούλη (ΚΕΔΔΥ Γ’ Αθήνας) και από πλευράς της Συντονιστικής επιτροπής των ΚΕ.Δ.Δ.Υ: η κα Φούσκα (ΚΕΔΔΥ Πειραιά) και ο κος Καράμπαλης (ΚΕΔΔΥ Α’ Αθήνας).   
           
Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του προσχεδίου νόμου για την Διοικητική Αναδιάρθρωση, καθώς και η πρόθεση του Υπουργείου, αυτό να κατατεθεί εντός του μηνός Νοεμβρίου.
           
Ωστόσο, η κα Χριστοφιλοπούλου διαβεβαίωσε ότι το προσχέδιο νόμου που έχει διαρρεύσει δεν είναι αυτό που θα κατατεθεί. Ειδικότερα, ως προς τα ΚΕΔΔΥ αναφέρθηκε ότι γίνονται προσπάθειες να διατηρήσουν κάποια αυτοτέλεια, εντός των Δ/νσεων Εκπ/σης και επίσης διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας, καθώς το Υπουργείο θέλει να αξιοποιήσει την εμπειρία των εργαζομένων στα ΚΕΔΔΥ.

Γνωστοποίησε, επίσης, ότι πρόθεση και επιθυμία της είναι, πριν την κατάθεση του τελικού νομοσχεδίου, να επαναληφθεί η συνάντηση με την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α και μέλη του Συντονιστικού Οργάνου των Εργαζομένων στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ, προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση απόψεων των ενδιαφερομένων μερών.
           
Μετά την αποχώρηση της κας Υφυπουργού, στη συνέχεια της συζήτησης, ο κος Αλεβίζος ανέφερε ότι και ο ίδιος είχε παρόμοιες ενστάσεις με εμάς, όσον αφορά στα προσόντα του επικεφαλής του τμήματος Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (τμήμα στο οποίο μοιάζει να εντάσσονται και οι υπηρεσίες διάγνωσης και υποστήριξης), θεωρώντας ότι απαραίτητο προσόν αυτού θα πρέπει να είναι (μεταξύ των άλλων) και οι πιστοποιημένες γνώσεις του σε θέματα Ειδικής Αγωγής.
           
Επίσης, μέσα από τα λεγόμενα του κου Χηνά, διαφάνηκε πρόθεση, τα ΚΕΔΔΥ να μην λειτουργούν αυτοτελώς, αλλά το υπάρχον προσωπικό να παρέχει τις υπηρεσίες του μέσα στις νέες δομές, π.χ. τις σχολικές ενότητες, διατηρώντας ένα στοιχειώδες διεπιστημονικό σχήμα. Τέλος, αναφέρθηκε η αξιοποίηση του Ε.Ε.Π. των ΣΜΕΑΕ στα όμορα γενικά σχολεία. 
           
Μετά από κοινή συνάντηση Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α και Συντονιστικής Επιτροπής των Εργαζομένων στα ΚΕΔΔΥ θα υπάρξει νέα λεπτομερέστερη ενημέρωση.
    
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γ. Γραμματέας  
Βούγιας Βασίλης                                                                Κατσούλη  Π                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου