Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΑΜΕΣΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα    www.poseepea.blogspot.com   poseepea@yahoo.gr
Tel: 6974714206



Αθήνα 8/9/2011
Α.Π: 82



Θέμα : « ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΑΜΕΣΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ»



Εδώ και αρκετό καιρό διακινείται μία έντονη φημολογία περί κατάργησης των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ), τα οποία αποτελούν υπηρεσία του ΥΠΔΒΜΘ και σκοπό έχουν, κατά τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ.2 του ν.3699/2008, τη διαφοροδιάγνωση, τη διάγνωση, την αξιολόγηση και την αποτύπωση των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών μαθητών, καθώς και την εφαρμογή ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προγραμμάτων αποκατάστασης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών, των γονέων και της κοινωνίας.

Χθές, Τετάρτη 7-9-2011, η φημολογία αυτή κορυφώθηκε, όταν διέρρευσαν κάποιες πληροφορίες περί άμεσης κατάργησης των ΚΕΔΔΥ, στα πλαίσια της συμφωνίας Κυβέρνησης και Τρόϊκας, όσον αφορά στην  κατάργηση διαφόρων  οργανισμών Υπουργείων. Η διαρροή αυτή προκάλεσε μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση, για μια ακόμη φορά, στο σύνολο των  εργαζομένων  Εκπαιδευτικών και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΚΕΔΔΥ.

 Μάλιστα την αγωνία και τον προβληματισμό τους ενέτεινε η φήμη περί πρόθεσης του ΥΠΔΒΜΘ να «εκχωρήσει» τους εργαζομένους των ΚΕΔΔΥ στο Υπουργείο Υγείας, η άρνηση του τελευταίου να τους δεχθεί και ο προβληματισμός, τελικά, του ΥΠΔΒΜΘ για το τι θα κάνει  τους εργαζομένους των υπό κατάργηση ΚΕΔΔΥ.

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας, έντονα προβληματισμένο με τη διαμορφωθείσα πολύ άσχημη κατάσταση, μετέβη σήμερα στο ΥΠΔΒΜΘ και είχε σειρά επαφών, με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής , κο Αλεβίζο, τον Σύμβουλο της κας Υπουργού ΥΠΔΒΜΘ, κο Κατσαρό και με το γραφείο της Διευθύντριας της   Υπουργού ΥΠΔΒΜΘ κας Λόκανα.

Απαξάπαντες μας διαβεβαίωσαν, ότι το Υπουργείο δεν είχε και δεν έχει καμμία πρόθεση κατάργησης των ΚΕΔΔΥ και εδήλωσαν πλήρη άγνοια για το περιεχόμενο των φημών.

Μάλιστα ο Δντής Ειδικής Αγωγής κος Αλεβίζος , μας δήλωσε και προς τιμήν του, ότι δεν θα διστάσει να παραιτηθεί, αν τα ΚΕΔΔΥ καταργηθούν.  Στα πλαίσια δε της Διοικητικής Αναδιοργάνωσης, προτίθενται να τα  αναμορφώσουν, ενδυναμώνοντας το  ρόλο και την αποστολή τους.
 
 Όσον αφορά στους εργαζόμενους, λάβαμε την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύσει η εργασιακή και επιστημονική τους υπόσταση και πως αποτελούν πολύτιμα μάχιμα στελέχη στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α μετά όλα αυτά αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους συναδέλφους Εκπαιδευτικούς και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό των ΚΕΔΔΥ, οι οποίοι εν μέσω όλων αυτών των αντικρουόμενων φημών, οι οποίες προσβάλλουν ευθέως την αξιοπρέπεια τους, επαγγελματική και ανθρώπινη, εξακολουθούν να δουλεύουν σκληρά για να εξυπηρετήσουν το μαθητή, το γονιό, τον εκπαιδευτικό της τάξης.

 Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη, όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν, για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα του μη προνομιούχου Έλληνα πολίτη, στο να απολαμβάνει τις υπηρεσίες  που μπορούμε να του παρέχουμε.



Για το Δ.Σ



Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γ. Γραμματέας  








Βούγιας Βασίλης                                                              Κατσούλη Παν