Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Στο Εθνικό Σύστημα Επιμόρφωσης η ΑΣΠΑΙΤΕ

Αναβαθμίζεται ο ρόλος της ΑΣΠΑΙΤΕ-με μελλοντικό στόχο να μετεξελιχθεί σε Πανεπιστήμιο-  καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εντάσσει την Σχολή μαζί με Πανεπιστήμια στο Εθνικό Σύστημα Επιμόρφωσης, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας  το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.
Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο συνάντηση του προέδρου της ΑΣΠΑΙΤΕ Καθηγητή Γιάννη Σαριδάκη με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιώργος Αγγελόπουλο.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν την προοπτική μελλοντικής αναβάθμισης της ΑΣΠΑΙΤΕ ώστε να συνδράμει, μέσω συνεργειών με άλλα ΑΕΙ, σε ένα νέο πανελλαδικής εμβέλειας σύστημα κατάρτισης και ενημέρωσης εκπαιδευτικών  .
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης, τα τρέχοντα ζητήματα λειτουργίας της Σχολής.
Το esos επικοινώνησε με  τον πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ, ο οποίος μας δήλωσε σχετικά με τη συνάντηση: “ Η ΑΣΠΑΙΕ κάνει συγκεκριμένα βήματα μέσω ενός ακαδημαϊκού σχεδιασμού για την αναβάθμιση των ακαδημαϊκών υπηρεσιών που προσφέρει  και μέσω συνεργειών με άλλα Πανεπιστήμια με τελικό στόχο την αναβάθμιση της Σχολής”.
ΠΗΓΗ: ESOS