Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 28-7-2015, επίσκεψη μελών της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στο Υπουργείο Παιδείας για ενημέρωση πάνω σε τρέχοντα θέματα. Από πλευράς ΠΟΣΕΕΠΕΑ συμμετείχαν: ο Πρόεδρος Σ. Καρπενησιώτης, η Γ.Γραμματέας Ε. Τραγάκη και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Κ. Παπαευαγγέλου. Ενώ από πλευράς ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, παρευρέθηκαν η Πρόεδρος Μπ. Λεωτσάκου και η Ειδική Γραμματέας Γ. Γιαννοπούλου.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κ. Λολίτσα, καθώς και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Από την ενημέρωσή μας προέκυψε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα δημοσιευθεί η Εγκύκλιος για τους Αναπληρωτές, η οποία καθυστερεί λόγω αλλαγών που αφορούν την άδεια άσκησης επαγγέλματος των Λογοθεραπευτών, καθώς και το θέμα της παιδαγωγικής επάρκειας και μοριοδότησης των μεταπτυχιακών τίτλων.
Οι πιστώσεις των τριών προγραμμάτων ΕΣΠΑ που αφορούν την Ειδική Εκπαίδευση θα κατανέμονται ανά διοικητική περιφέρεια και όχι ανά άξονα. Επίσης, δεν είναι γνωστό πόσες πιστώσεις θα προβλέπονται, αλλά όσες θέσεις δεν εξυπηρετηθούν από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, θα καλυφθούν από τον τακτικό προϋπολογισμό.
Τέλος, ζητήθηκε ενημέρωση για το Πολυνομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα του Υπουργείου Παιδείας, από το οποίο έχουν παραληφθεί σημαντικά θέματα που αφορούν το ΕΕΠ και το ΕΒΠ, όπως η υπηρεσιακή εξέλιξη και η μετονομασία του ΕΒΠ με την προσθήκη του όρου «Εκπαιδευτικό».
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τη διεκδίκηση για ένταξη των παραπάνω θεμάτων στο Πολυνομοσχέδιο, κατά τη διαδικασία συζήτησης του Νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.