Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ανακοίνωση Δ. Σ. ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την απώλεια της Πόπης Γεωργίου


Αθήνα, 28/2/2020

Ανακοίνωση Δ. Σ. ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την απώλεια της Πόπης Γεωργίου
                         
Το Δ. Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια της Πόπης Γεωργίου,  αγαπημένης  συναδέλφου  και πρωτεργάτριας των αγώνων για την Ειδική Εκπαίδευση, για το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. 

Η προσφορά της, το έργο της, το ήθος της, η επιστημοσύνη, η αγωνιστικότητα και η μαχητικότητά της είναι ανεκτίμητα και αποτελούν  παράδειγμα και παρακαταθήκη για όλους εμάς. 

Σήμερα ο χώρος του ΕΕΠ και ΕΒΠ, ο χώρος της Αναπηρίας και της Ειδικής Εκπαίδευσης, γίνονται φτωχότεροι. 
Εκφράζουμε τα  ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην κόρη της και την οικογένεια της και υποσχόμαστε να διατηρήσουμε τη μνήμη  και το έργο της. 
    
Η Πόπη Γ. Γεωργίου ήταν  Ψυχολόγος, Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής – ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και Επίτιμο μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.).

Ήταν από τους θεμελιωτές  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής  Αγωγής - ΠΟΣΕΕΠΕΑ  και μέλος του Πανελληνίου  Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής, ο οποίος ιδρύθηκε το 1991 και λειτούργησε με επιτυχία έως το 2005. 
Διατέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του  Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής- ΣΕΕΠΕΑΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 2005.  
Το 2007 δημιούργησε  την ιστοσελίδα του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού  Ειδικής Αγωγής  Αττικής και στη συνέχεια από το 2017 την ιστοσελίδα Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ενημερώνοντας αδιάλειπτα την εκπαιδευτική κοινότητα σε θέματα Ειδικής Εκπαίδευσης, υπερασπιζόμενη τα δίκαια αιτήματα των κλάδων του  Ειδικού Εκπαιδευτικού  και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού καθώς και των Εκπαιδευτικών, τα δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία και των οικογενειών τους προσφέροντας σημαντικό έργο στο κοινωνικό σύνολο.    

Βιογραφικά στοιχεία
Ήταν  κόρη του γιατρού Γεώργιου Γεωργίου και της Θεοδώρας Λοΐζου και γεννήθηκε στις Μενετές Καρπάθου.
Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων Université Paris X και ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία και στην Ψυχοπαθολογία. Καθηγητές της υπήρξαν μεταξύ των άλλων οι Didier Anzieu, Roger Dorey,  Hervé Beauchesne και Bernard Gibello.
Εργάστηκε ως ψυχολόγος στην Ιατροπαιδαγωγική Υπηρεσία του ΠΙΚΠΑ Πειραιά (Μιχαλήνειο), στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, στο ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας και άσκησε επί σειρά ετών την επιστήμη της ως ελεύθερος επαγγελματίας. Υπήρξε Διευθύντρια της Στέγης Ειδικής Θεραπευτικής Αγωγής.
Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας CNRS και μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Μεταξά.
Χρημάτισε Πρόεδρος του συνδικαλιστικού Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής – ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και αιρετό μέλος του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου  Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΠΥΣΕΕΠ Αττικής.
Ήταν  μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων ΣΕΨ και άλλων επιστημονικών φορέων.
Έλαβε τιμητική διάκριση για την προσφορά της στην Ειδική Αγωγή από την Εταιρεία Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος.

Είναι μητέρα της κλινικής ψυχολόγου Ειρήνης Μπούκουρα.