Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

"ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΕ 21 (ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ) ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ": ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΕΠ & ΕΒΠ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α

Αποτέλεσμα εικόνας για αυτοτελές τμημα εεπ


Σας απαντώ με email για πιο άμεσα και σας ενημερώνω για τα εξής:
Οι ΠΕ21 με πτυχίο λογοθεραπείας εξωτερικού των οποίων το ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ τους αναγράφει ισοτιμία και έλλειψη αντιστοιχίας με τα παν. ιδρύματα της ημεδαπής κτλ δεν αντιμετωπίζουν φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια κανένα πρόβλημα με το πτυχίο τους.
Συγκεκριμένα κατά την πρώτη καταχώριση των στοιχείων αυτών στο ΟΠΣΥΔ τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο για όσους ήταν στους περυσινούς κυρωμένους πίνακες δόθηκε οδηγία στις ΠΔΕ σε ποια επιλογή της drop down λίστας του ΟΠΣΥΔ θα καταχωρούνται αυτοί οι τίτλοι.
Και ακόμα περισσότερο τώρα στο αναμορφωμένο ΟΠΣΥΔ (όπως αναφέρεται και στο εγχειρίδιο χρήστη Δ/νσεων και ΠΔΕ) υπάρχει το κάτωθι ως (νέα) επιλογή της drop down λίστας:

Β) Πτυχία Α.Ε.Ι. Λογοθεραπείας εξωτερικού, τα οποία είναι ισότιμα αλλά μη αντίστοιχα με ελληνικά πτυχία, καθώς έως τώρα δεν υπήρχαν τμήματα Λογοθεραπείας στα ελληνικά Α.Ε.Ι.

Για την καταχώριση των παραπάνω πτυχίων, πρέπει να επιλεγεί η τιμή «ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ, ΙΣΟΤΙΜΟ ΜΕ ΑΕΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ21)» από τη λίστα που εμφανίζεται κατά την ενημέρωση του πεδίου «Τίτλος Ισοτιμίας», ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την δημιουργία του κλάδου ΠΕ21.
Τα στοιχεία όλων των καταγεγραμμένων αυτής της περίπτωσης μεταφέρθηκαν αυτόματα σε αυτή τη νέα επιλογή.
Εξ όσων γνωρίζουμε το ΑΣΕΠ πέρυσι στις περιπτώσεις που κάποια από τις ΠΔΕ εκ παραδρομής δεν έκανε δεκτά τα πτυχία που είχαν ισοτιμία και έλλειψη αντιστοιχίας από το ΔΟΑΤΑΠ δικαίωσε τους υποψήφιους στις ενστάσεις.
Στις επόμενες οδηγίες που θα αποσταλούν στις ΠΔΕ από την Υπηρεσία μας (αποστέλλονται ανά τακτά διαστήματα) θα επισημανθεί ρητά και αυτό εκ νέου, ως εκ τούτου θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με  τις καταχωρίσεις, οι οποίες εξάλλου βρίσκονται στην έναρξή τους.
Προσοχή: οι περιπτώσεις που το ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ αναγράφει μόνο ισοτιμία χωρίς καμία αναφορά σε αντιστοιχία δεν είναι ίδια.

Ευχαριστούμε.
Νεκταρία Φυτουράκη







ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 
                 τηλ.: 6972056448 (Παπαευθυμίου Δημήτριος-Πρόεδρος)
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr
                                                                                          
                                                                             
                                                                                     ΑΘΗΝΑ, 24/05/2019
                                                                                                             Αρ. Πρωτ.: 80
                                                                                                                                                                                                                     
                                                                                               ΠΡΟΣ  
·         Το Αυτοτελές Τμήμα Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. του Υ.Π.Π.Ε.Θ. (Προϊσταμένη κα Φυτουράκη Νεκταρία)

         
ΘΕΜΑ: «ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (ΠΕ21) ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ΕΑ/2019»

Αξιότιμη κα Προϊσταμένη,
Έχετε ενημερωθεί για την ανησυχία που έχει προκληθεί στους συναδέλφους Λογοθεραπευτές σχετικά με την ερμηνεία της παραγράφου, η οποία ορίζει ότι οι Λογοθεραπευτές που έχουν πτυχία ΑΕΙ της Αλλοδαπής, θα πρέπει  στην αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ να ορίζεται ότι έχουν ισοτιμία και αντιστοιχία.
Βεβαίως γνωρίζετε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν σχολές ΑΕΙ Λογοθεραπείας άρα δεν μπορεί να αποδοθεί πέραν της ισοτιμίας  η αντιστοιχία.
Παρακαλούμε να έχουμε εγγράφως την άποψη της Υπηρεσίας  επί του συγκεκριμένου ερωτήματος της Ομοσπονδίας προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι.

                                                       Με εκτίμηση