Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.. ΑΥΤΗ Η ΜΑΧΗ ΘΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ

Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών


ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ…

Αγώνων συνέχεια έδωσαν οι εκπαιδευτικοί με το δυναμικό παρόν τους στην εκδήλωση για το Νέο Λύκειο με ομιλητή τον Υπουργό Παιδείας Γαβρόγλου, την Κυριακή 17 Μάρτη στο Δημαρχείο Γλυφάδας.



Η κυβέρνηση επέλεξε για ακόμη μία φορά να προτάξει απέναντι στους/στις μαχόμενους/ες εκπαιδευτικούς των τοπικών συλλόγων καθώς και του συντονιστικού αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απαγόρευσαν την είσοδό τους στο χώρο της «ανοιχτής» εκδήλωσης. Τα εκπαιδευτικά  σωματεία και οι αναπληρωτές/τριες κύκλωσαν την είσοδο του Δημαρχείου και παρέμειναν συγκεντρωμένοι φωνάζοντας δυναμικά συνθήματα και ενημερώνοντας τους πολίτες τόσο για τους αγώνες που έχουν δοθεί, δίνονται και θα συνεχίσουν να δίνονται ακόμη πιο μαζικά για σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους και δωρεάν δημόσιο σχολείο.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να υλοποιήσει το σύνολο των αντιδραστικών αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων που επιτάσσουν  ΕΕ και ΟΟΣΑ.  Δηλώσαμε την αντίθεσή μας στις αλλαγές στην ειδική αγωγή που πετούν το μπαλάκι των ευθυνών στους εκπαιδευτικούς και το σχολείο, αποστερώντας από τους/ τις μαθητές/ τριες και τις οικογένειές τους την εκπαίδευση που έχουν ανάγκη. Ταυτόχρονα, δηλώσαμε ότι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε για το Νέο Λύκειο υψώνει ακόμη περισσότερους ταξικούς φραγμούς, όπου η γνώση θα είναι για λίγους και εκλεκτούς, ένα σχολείο «φροντιστήριο» αποστειρωμένο από τη γενική παιδεία και γνώσεις, που θα φορτώσει στα παιδιά την ευθύνη της αποτυχίας πετώντας χιλιάδες εκτός. Στις αιτιάσεις, λοιπόν, του Γαβρόγλου πως δεν έχουμε καταλάβει το νέο νομοσχέδιο αρκετά καλά, απαντάμε πως όχι μόνο το έχουμε κατανοήσει αλλά βλέπουμε και τη συνολικότερη εικόνα της παιδείας που οραματίζεται, μιας παιδείας για την οποία μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες αλλά και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βάζουν συνέχεια βαθιά το χέρι στην τσέπη στον ατομικό δρόμο της απόκτησης πιστοποιήσεων και προσόντων και του σκληρού, αέναου ανταγωνισμού.

Στις «ανοιχτές» εκδηλώσεις τους μόνο για τους παρατρεχάμενους και τους πρόθυμους, να ξέρουν καλά ότι το εκπαιδευτικό κίνημα θα βρίσκεται πάντα εκεί. Γιατί τις πραγματικές αναζητήσεις, τις αγωνίες και τα ερωτήματα τα θέτουν οι εργαζόμενοι, οι μαθητές και οι γονείς τους που βλέπουν μέρα με τη μέρα τη ζωή τους και το μέλλον τους να διαλύονται κάτω από τα μέτρα που ψήφισαν και συνεχίζουν να ψηφίσουν όλοι μαζί.

Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη!

Μόρφωση-δουλειά για όλο το λαό!

Εμείς επιλέγουμε να απαντήσουμε συλλογικά και μαχητικά μέχρι την ανατροπή.

…ΑΥΤΗ Η ΜΑΧΗ ΘΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ!