Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Διευκρίνιση επί των αιτημάτων της ΕΣΑμεΑ για το σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών

Αποτέλεσμα εικόνας για εσαμεα

Αθήνα: 08/02/2019
Αρ. Πρωτ.: 259

ΠΡΟΣ:
κ. Κ. Γαβρόγλου, Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Δ. Μπαξεβανάκη
- Γραφείο Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Μ. Τζούφη
- Γραφείο Δ/ντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας, κ. Π. Κασσιανού
- Φορείς – Μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.

Διευκρίνιση επί των αιτημάτων της ΕΣΑμεΑ για το σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών

Κύριε Υπουργέ,

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) –που αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα, επίσημα αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας- με το παρόν έγγραφό της θα ήθελε να παρέχει κάποια διευκρίνιση σε μία από τις προτάσεις της για το σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών.

Πιο αναλυτικά στην περίπτωση ββ της παραγράφου γ) Κοινωνικά κριτήρια του άρθρου 57, είχαμε ζητήσει να συμπεριληφθεί εκτός του γονέα ατόμου με αναπηρία και ο δικαστικός συμπαραστάτης παιδιού με αναπηρία, καθώς επίσης και τα τέκνα που έχουν γονείς με αναπηρία.

Με τον όρο ¨δικαστικός συμπαραστάτης¨ αναφερόμαστε, όχι μόνο σε όσους έχουν τη δικαστική συμπαράσταση ατόμου με αναπηρία, αλλά και στα αδέλφια τους, όπως αναφέρονται στον ν.2643/98 και στον ν. 4440/2016, του οποίου την επέκταση συνεχίζουμε να ζητάμε στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών και του ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, ως τη μόνη δίκαιη λύση.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας επί του συνόλου των αιτημάτων μας που σας είχαμε αποστείλει με την υπ΄ αριθ. πρωτ. 146/24.01.2019 επιστολή της ΕΣΑμεΑ.


Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
Ι. Βαρδακαστάνης

Ο Γεν. Γραμματέας
Ι. Λυμβαίος


Πηγή: Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία