Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών “Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού”» ΔΙΠΕ Δ΄ Αθήνας


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, διοργανώνει βιωματικό επιμορφωτικό εργαστήριο με τίτλο:
«Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ: “Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού”».
Το εργαστήριο, θα υλοποιηθεί σε τέσσερις τετράωρες συναντήσεις στις: Τρίτη 26.02, Πέμπτη 28.02, Τρίτη 05.03 και Πέμπτη 07.03.2019, από τις 16.30 έως τις 20.30 (ώρα προσέλευσης: 16:15), στο 11ο Δ.Σ. Αργυρούπολης (Ηλεκτρουπόλεως 1, Αργυρούπολη, χάρτης ) και απευθύνεται σε 25 εκπαιδευτικούς Π.Ε. της Διεύθυνσης.
Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η καλλιέργεια προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων του παιδιού. Η μεθοδολογία μάθησης ακολουθεί τις αρχές της βιωματικής εκπαίδευσης μέσα από την ομάδα και την αλληλεπίδραση.
Συντονίστριες επιμορφωτικού εργαστηρίου:
– η κ. Χριστίνα Γώγου, Στέλεχος Πρόληψης στο Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.), Μed Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής: Εκπαίδευσης Ενηλίκων – Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθηση» του Π.Τ.Δ.Ε. Ε.Κ.Π.Α., Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής και Οικογενειακής Θεραπείας της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Σύμβουλος Πρόληψης της Τοξικοεξάρτησης (Επιστημονική Επιτροπή Πιστοποίησης IC&RC/AODA.
– η κ. Αιμιλία Μαρκουίζου – Γκίκα, Στέλεχος Πρόληψης στο Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης & Έγκαιρης Παρέμβασης KEΘΕΑ, Ψυχολόγος (ΜΑ Ψυχολογία της Εκπαίδευσης – Institute of Education University of London), Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια (Μέλος της ΕΕΣΚΕΨΟ), Πιστοποιημένη Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης (από το IC&RC).
Το εργαστήριο είναι προαιρετικό και απευθύνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση σε όλους τις/τους ενδιαφερόμενες/ους εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Δ΄ Αθήνας. Η παρουσία των συμμετεχόντων καθ’ όλη τη διάρκεια (ημέρες και ώρες) διεξαγωγής είναι απαραίτητη και αποτελεί προϋπόθεση για την επίδοση βεβαίωσης παρακολούθησης και του εγκεκριμένου υλικού / εγχειρίδιου του προγράμματος.
Επισημαίνεται ότι ο αριθμός των συμμετεχουσών/όντων εκπαιδευτικών στο σεμινάριο είναι περιορισμένος λόγω του βιωματικού του χαρακτήρα (25). Ως εκ τούτου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τα κάτωθι κριτήρια:
α. Τη συμμετοχή και υλοποίηση από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς εγκεκριμένου Προγράμματος Α.Υ. σχετικού με τη θεματολογία, κατά τη σχολική χρονιά 2018-19. β. Την ειδικότητα των εκπαιδευτικών σύμφωνα με την εξής σειρά: εκπαιδευτικοί Π.Ε.70, ειδικοτήτων Π.Ε., εκπαιδευτικών ΠΕ60). γ. Τη χρονοσήμανση στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα στο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms  έως και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019. Η ενημέρωση για τη συμμετοχή τους θα γίνει ηλεκτρονικά έως και τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019.
Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθύντριες/ντές των σχολικών μονάδων Δημοτικής Εκπαίδευσης και κ. Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων να διασφαλίσουν την έγκαιρη ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών.
Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας: Ιωάννα Μενδρινού
Ο Διευθυντής Π.Ε. Δ΄ Αθήνας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΕΝΤΡΟΣ