Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Οδηγίες για την Ψηφοφορία των Εκλογών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. της 7ης Νοεμβρίου 2018: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΟ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΚΟ ΒΑΣΙΛΗ ΒΟΥΓΙΑ


Του Βασίλη Βούγια

Για πρώτη φορά στα χρονικά των εκλογών για την ανάδειξη των Αιρετών εκπροσώπων στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) και στα 13 Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) των Π.Δ.Ε. της χώρας, τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 θα βρίσκονται έγκαιρα στις Π.Δ.Ε., από όπου και θα αποσταλούν στις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της κάθε Περιφέρειας.

Οι εκλογείς μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., οι οποίοι εργάζονται σε σχολικές μονάδες και ΚΕ.Δ.Δ.Υ εκτός της έδρας της Περιφέρειας και προτίθενται να ψηφίσουν με αλληλογραφία, πρέπει να φροντίσουν να εξασφαλίσουν τα ψηφοδέλτια από τις οικείες Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. και να τα αποστείλουν άμεσα(για να βρίσκονται την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στην κάλπη) ταχυδρομικά στο Εκλογικό Κέντρο που θα ορισθεί σε κάθε Π.Δ.Ε.(ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες ), προκειμένου να ασκήσουν έγκαιρα το  δικαίωμα του εκλέγειν.

Τα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. τα οποία εργάζονται σε σχολικές μονάδες και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της έδρας της Περιφέρειας θα ψηφίσουν στο Εκλογικό Κέντρο που θα ορίσει η κάθε Π.Δ.Ε..

Τοποθετούμε, δίπλα στο όνομα του υποψηφίου/ας, έως δυο(2) σταυρούς στο  ψηφοδέλτιο της αρεσκείας μας για το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.(χρώματος πρασίνου) και έως δυο(2) σταυρούς στο  ψηφοδέλτιο της αρεσκείας μας για το Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Ε.Π.(χρώματος λευκού).

Τα σχολεία και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 λόγω των εκλογών, σύμφωνα με το Αρ. Πρωτ. 151512/Ε4/13-09-2018, έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Στα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα χορηγείται ειδική άδεια και οι  Εφορευτικές Επιτροπές των 13 Π.Δ.Ε. χορηγούν Βεβαίωση Συμμετοχής, την οποία οφείλουν να προσκομίσουν στα σχολεία και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. όπου δουλεύουν.

Οι υποψήφιοι για το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. δικαιούνται πέντε(5)ημέρες άδεια,  ενώ οι των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. δύο(2)ημέρες.