Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Το δικό του μήνυμα έστειλε το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Βόλου

Αποτέλεσμα εικόνας για κδαπ αμεα βολου

Το δικό τους μήνυμα για μια πόλη χωρίς αυτοκίνητα έδωσαν την Παρασκευή πρωί στην παραλία Βόλου οι ωφελούμενοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με Αναπηρία και του Κέντρου Διημέρευσης ΑμεΑ Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Βόλου, με αφορμή την Ευρωπαϊκή εβδομάδα Βιώσιμης κινητικότητας σε συνεργασία με την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, το σωματείο κινητικά αναπήρων ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ και αρκετά δημοτικά σχολεία της πόλης μας.

Οι ωφελούμενοι των δομών της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ με πρωτοπόρο την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου κ. Σοφία Χάλαρη εμπλούτισαν τις δράσεις της εκδήλωσης και συμμετείχαν στη πορεία που πραγματοποιήθηκε στην οδό Ιάσονος από Φιλελλήνων ως Καρτάλη. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των δημοτών για περιορισμένη χρήση IX αυτοκινήτων και η μετακίνηση με εναλλακτικούς τρόπους όπως το περπάτημα και το λεωφορείο.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Βόλου (ΚΔΑΠμεΑ Βόλου) όπως και το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, αποτελούν δράσεις συγχρηματοδοτούμενες από την Ε.Ε. και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και τον Αξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ-ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ».


Πηγή: Εφημερίδα «Ταχυδρόμος τής Μαγνησίας»