Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ανακοινώνει αύριο από το Ηράκλειο ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου

08 k 400

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Υ.Π.Π.Ε.Θ.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μεταβαίνει εκτάκτως λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στη φοιτητική εστία, αύριο, Δευτέρα, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου. Ο κ. Γαβρόγλου θα συναντηθεί με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων και άλλους φορείς της πόλης.  Αμέσως μετά θα ανακοινώσει μέτρα για την άμεση βοήθεια στους φοιτητές που επλήγησαν, για τη στέγασή τους και την αποκατάσταση των καταστροφών στις εστίες του Πανεπιστημίου.
Με εντολή του Υπουργού, ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε επικοινωνία με τις αρχές του Ιδρύματος, έχει ήδη μεταβεί στην Κρήτη  κλιμάκιο του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται ζητήματα φοιτητικής μέριμνας με επικεφαλής τον Πρόεδρο  Δημήτρη Ζέρβα προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης και να συνδράμει στο έργο των πρυτανικών αρχών.