Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΡΦΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΒΠ ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ »


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 
τηλ.: 6972056448
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr
                                                               ΑΘΗΝΑ, 06/06/2018
                                                                        Αρ. Πρωτ.: 103

                                                                                                                                          
                                                                                                                         ΠΡΟΣ
                          -Τους Περιφερειακούς Συλλόγους και τα μέλη τους


ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΕ ΣΧΕΣΗ  ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΡΦΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΒΠ ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ »


Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, με αίσθημα ευθύνης δηλώνει ότι θα συμπαρασταθεί με όλες της τις δυνάμεις  τους συναδέλφους  των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν, λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν  στη συμπλήρωση και υποβολή τους.
Ήδη γίνεται προσπάθεια καταγραφής των λόγων της απόρριψης και της αναζήτησης ευθυνών.
Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο η ζωή των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους να εκτιμώνται στη βάση της συμπλήρωσης των αιτήσεων , σε πιθανές αβλεψίες ή λάθη που σίγουρα θα είχαν αποφευχθεί εάν η υποβολή των αιτήσεων υποβάλλονταν δια ζώσης, εάν η υπηρεσία παραλαβής και ελέγχου έδειχνε την ανάλογη ευαισθησία και ανθρώπινο ενδιαφέρον και καλούσαν τους συναδέλφους για διορθώσεις  που είχαν καθαρά τυπικό χαρακτήρα.
Η απόρριψη των αιτήσεων που οδηγεί έναν μεγάλο αριθμό συναδέλφων στην ανεργία,  με ότι οικογενειακό , οικονομικό και κοινωνικό   κόστος αυτό συνεπάγεται, δε μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Ως Ομοσπονδία του ΕΕΠ και ΕΒΠ, δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να μην περάσει η αδικία και πληγεί η ζωή των συναδέλφων μας.
Ήδη από σήμερα υπήρξε επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή κο Λόντο και ετοιμάζουμε παράσταση στο ΑΣΕΠ.
Έχει ανατεθεί σε μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ η πλήρης και αναλυτική καταγραφή των λόγων και των αιτιών της κάθε απόρριψης  για να ετοιμαστεί ο ανάλογος φάκελος υποστήριξης.
Πέρα όμως από την σοβαρότητα με την οποία η ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα αντιμετωπίσει το θέμα αυτό, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ως Δ.Σ. είχαμε έγκαιρα επισημάνει τα πιθανά προβλήματα που θα προέκυπταν και είχαμε ζητήσει με το έγγραφο που εστάλη με ημερομηνία 17/04/2018 και Αρ. Πρωτ: 81 (https://poseepea.blogspot.com/2018/04/blog-post_997.html)  προς  τους Περιφερειακούς συλλόγους και τους Αιρετούς εκπροσώπους να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την εγκυρότητα της όλης διαδικασίας.
            Είναι λυπηρό  το πρόβλημα αυτό να έχει πάρει την τεράστια αυτή έκταση και να μην έχουν ενημερωθεί οι Αιρετοί μας .
Για να μην υπάρξει ανάλογο πρόβλημα και με το ΕΕΠ, ζητάμε από τον Περιφερειακό Σύλλογο Αττικής και τους Αιρετούς, να διερευνήσουν άμεσα εάν έχουν προκύψει αντίστοιχα προβλήματα και με τις αιτήσεις του ΕΕΠ, πριν σταλούν στο ΑΣΕΠ και αναρτηθούν οι πίνακες.
Από την Περιφέρεια μας δηλώθηκε ότι δε θα καλέσουν συναδέλφους που πιθανόν έχουν προβληματικές αιτήσεις για διορθώσεις. Ας είμαστε όλοι σε εγρήγορση και ας μην περισσεύει η υποκρισία ότι αν είχε ισχύσει ο Ενιαίος Πίνακας όλα θα ήταν καλά. Λάθη μπορεί να υπάρξουν και εμείς οφείλουμε να τα προλαμβάνουμε.
Την Παρασκευή η ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα συμπαρασταθεί στην έντονη διαμαρτυρία που οργάνωσε ο Σύλλογος Αττικής .