Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ(Υ.Α. - Π.Δ.) ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ κ.α. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Του Βασίλη Βούγια

Ως γνωστόν οι Υπουργικές Αποφάσεις, τα Προεδρικά Διατάγματα και οι Ερμηνευτικές Εγκύκλιοι αποτελούν τα "δεκανίκια" κάθε Νόμουκαι εκεί εξειδικεύονται κρίσιμες και πολύ σημαντικές λεπτομέρειες.
Όλα τα παραπάνω περιλαμβάνονται με τον τίτλο "Εξουσιοδοτικές Διατάξεις" σε κάθε νομοσχέδιο. 
Εξουσιοδοτείται μ άλλα λόγια ο Υπουργός στην ουσία, να υπογράψει ρυθμίσεις που θα διευθετούν πλήθος σημαντικών θεμάτων, πιθανά και περισσότερο σημαντικών απότι κάποιες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου. 

Στο συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου "Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις"- http://seepea-stella.blogspot.com/2018/06/blog-post_91.html-, που κατατέθηκε χθές αργά το βράδυ για ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος(άγνωστον για ποιό λόγο), έχουμε πλήθος Εξουσιοδοτικών Διατάξεων σε τέτοιο βαθμό που να μας δίνει το δικαίωμα να λέμε πως μέσα στο εν λόγω νομοσχέδιο "κρύβεται" άλλο ένα, το οποίο βέβαια ουδέποτε θα διαβεί τις πύλες του Κοινοβουλίου.
Ακολούθως παραθέτω τις Εξουσιοδοτικές Διατάξεις του νομοσχεδίου"Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις".
Αξίζει τον κόπο να τις δείτε.

Έχει ενδιαφέρον.