Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΠΑ.Σ.Α.Δ.: Να αποσυρθεί άμεσα το σχέδιο νόμου «Δομές υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»



Προς την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής 

Θέμα : Να αποσυρθεί άμεσα το σχέδιο νόμου «Δομές υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»

Κύριοι Βουλευτές,

Στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο «Δομές υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» όσον αφορά τις ΔΥΕΠ και στο άρθρο 80 παρ.1 και 4 διαπιστώνεται προνομιακή μεταχείριση της προϋπηρεσίας και πρόταξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που έτυχε να προσληφθούν στις ΔΥΕΠ, έναντι των χιλιάδων συναδέλφων τους που έχουν προϋπηρεσία μεγαλύτερη ή ίση μ αυτούς.
Αυτό αποτελεί αδικία, παραβίαση της ισότητας, καταστρατηγεί για ακόμα μια φορά τους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών και καταπατά το δικαίωμα των υπόλοιπων αναπληρωτών εκπαιδευτικών να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας στις ΔΥΕΠ, εφόσον δημιουργείται ένας «κλειστός πίνακας», μέσω του παρόντος σχεδίου νόμου.
Δηλώνουμε πως ουδέποτε κληθήκαμε, ως οι κατεξοχήν αρμόδιοι, να συζητήσουμε επί της λειτουργίας των ΔΥΕΠ και της αντιμετώπισης των προβλημάτων που εκεί εμφανίζονται και γι αυτό θα θέλαμε να ερευνηθεί από την Επιτροπή ποιοι ασχολήθηκαν με τα θέματα των ΔΥΕΠ, επωνύμως, ποιά η σχέση τους με την εκπαίδευση, με βάση ποια πορίσματα εργάστηκαν και με ποιους συζήτησαν γι αυτά.
Εμείς σ' αυτά τα ερωτήματα απαντήσεις δεν έχουμε κι ως εκ τούτου ζητάμε την άμεση απόσυρση ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του νομοσχεδίου και ανοιχτή συζήτηση για όλα και ειδικότερα για τις ΔΥΕΠ.
Υπενθυμίζουμε εδώ πως έχουμε στείλει στην Επιτροπή σας, στις 19/2/2017, υπόμνημα θέσεων για την ομαλή ένταξη των προσφύγων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα το οποίο και σας επανακοινοποιούμε.
ΠΑΣΑΔ