Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ Υ.Π.Π.Ε.Θ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για υπουργείο παιδείασ

"H  παραβίαση των διατάξεων του ν. 3730/2008(Α ́262), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει με το ν.3868/2010(Α ́129), για την απαγόρευση του καπνίσματος από τους δημοσίους υπαλλήλους στις υπηρεσίες τους επισύρει Πειθαρχικές και Διοικητικές κυρώσεις".
Την παραπάνω επισήμανση κάνει το υπουργείο Παιδείας, με έγγραφο που εξέδωσε
Ειδικότερα, όπως τονίζει το υπουργείο Παιδείας:
Α. Η επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων για την παράβαση των διατάξεων απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημοσίους υπαλλήλους, συνίσταται σε επίπληξη η οποία καταγράφεται επιτόπου στο προσωπικό μητρώο του υπαλλήλου και επιβάλλεται πρόστιμο ανάλογου ύψους με το διοικητικό που επισύρει η ίδια παράβαση.
Β. Κάθε επαναλαμβανόμενη παράβαση του ιδίου υπαλλήλου, επισύρει διπλασιασμό του αμέσως προηγούμενου επιβληθέντος προστίμου έως το ανώτερο προβλεπόμενο εκ του ν.3868/2010.
Γ. Σε περιπτώσεις υπαλλήλων που, εξαντληθεισών όλων των ηπιότερων πειθαρχικών ποινών, αρνούνται να συμμορφωθούν ή Προϊσταμένων που παρά των επαναλαμβανόμενων παραβάσεων αρνούνται επιδεικτικώς να λάβουν μέτρα στην Υπηρεσία τους δεν αποκλείεται επιβολή ακόμη αυστηρότερων πειθαρχικών ποινών, κατά την κρίση του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.
Δ. Kατ ́ επανάληψη υπάλληλοι του υπουργείου διαμαρτύρονται για τη μη τήρηση των ως άνω διατάξεων σε χώρους γραφείων και διαδρόμων αυτού, και έως εκ τούτου παρακαλούμε να φροντίσετε για την πιστή τήρηση και εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων από τους υπαλλήλους αρμοδιότητάς σας καθώς η διασφάλιση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας αποτελεί δικαίωμα του υπαλλήλου και υποχρέωση της Υπηρεσίας.