Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Την άλλη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης

Αποτέλεσμα εικόνας για κεδδυ

Την άλλη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης.

Την άλλη εβδομάδα εκτιμούν στο υπουργείο Παιδείας ότι το Σχέδιο Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης θα επιστρέψει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους - όπου ήδη βρίσκεται προς επεξεργασία- και αμέσως θα κατατεθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Στη συνέχεια οι πρόεδροι των Επιτροπών της Βουλής θα ορίσουν τις ημερομηνίες συζήτησης του Σχεδίου Νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Σχέδιο Νόμου δεν έχει καμμία ουσιαστική αλλαγή  σε σύγκριση με αυτό που κατατέθηκε στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπής της Βουλής.
Οι όποιες ουσιαστικές αλλαγές , εφόσον ο υπουργός Παιδείας, δεχθεί θα γίνουν κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ηδη σχετική δήλωση έκανε η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας στην τελευταία συνάντηση με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης όταν ρωτήθηκε εάν “Θα παραμείνει στο Σχέδιο Νόμου η διάταξη για τις δύο θητείες στελεχών εκπαίδευσης;”.
Η απάντηση που έλαβαν οι Περιφερειακοί Διευθυντές δεν ήταν ούτε αρνητική ούτε θετική αλλά τονίστηκε ότι αυτό θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, οπότε εκεί θα αποφασιστεί εάν υπάρξει η όποια τροποποίηση.
Ο   Κ. Γαβρόγλου δεν έχει καταλήξει  ακόμη στο χρονοδιάγραμμα επιλογής στελεχών, αν και δέχεται από στελέχη του εισηγήσεις να ξεκινήσει με την κατάργηση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων και την επιλογή των  Συντονιστών  Εκπαιδευτικού Έργου.
Το Σχέδιο Νόμου αποτελείται από 121 άρθρα