Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2018-19, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.


Των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Δημήτρη Παπαευθυμίου και Βασίλη Βούγια
Αθήνα 17/05/2018

Αγαπητές συναδέλφισσες
Αγαπητοί συνάδελφοι,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη διαδικασία διενέργειας των Αποσπάσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2018-19 και τη συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.:
·       Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) θα συνεδριάσει για τις Αποσπάσεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2018-19, αλλά και για άλλα εκκρεμή θέματα, στα μέσα Ιουνίου, στον ίδιο χρόνο που θα συνεδριάσουν για τις Αποσπάσεις των Εκπαιδευτικών και τα Κ.Υ.Σ.Π.Ε. και Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.
·       Τα λειτουργικά κενά για τη διενέργεια των Αποσπάσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2018-19 θα ζητηθούν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. σύντομα, σε χρόνο που θ αποφασίσει η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.
·       Σχετικά με κάποιες δυσλειτουργίες, όσον αφορά στη διεκπεραίωση των αιτήσεων Απόσπασης συναδέλφων, οι υπεύθυνοι του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θεωρούν πως η Εγκύκλιος είναι πολύ σαφής και δεν χρειάζονται περαιτέρω διευκρινήσεις. Παρόλα αυτά όπου υπάρχει πρόβλημα μπορούν οι συνάδελφοι να επικοινωνούν είτε με τους Αιρετούς Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., είτε με το Αυτοτελές Τμήμα Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.
·       Οι Αποσπάσεις σε Φορείς του ΥΠ.Π.Ε.Θ., οι οποίες διενεργούνται για πρώτη φορά για το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε από αρμοδίους του Υπουργείου, δεν θα διενεργηθούν από το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., μιας και θα γίνουν με Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, όπως συμβαίνει και με τις των εκπαιδευτικών.


Βασίλης Βούγιας & Δημήτρης Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου