Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση του αναπλ. Αιρετού ΠΥΣΕΕΠ Β. Αιγαίου Πάνου Τσουκαρέλλη για τη σύσταση Συλλόγου ΕΕΠ-ΕΒΠ

Αξιότιμοι συνάδελφοι, μετά από μία σειρά προσπαθειών μου για σύσταση Συλλόγου ΕΕΠ και ΕΒΠ Βορείου Αιγαίου που προσέκρουαν σε λεπτομέρειες που σήμερα ευτυχώς δείχνουν να μην αναδεικνύουν εκ νέου οι αναφερόμενοι κατά το παρελθόν σε αυτές, συγχαίρω για τη σημαντική πρωτοβουλία, τους συναδέλφους από τη Χίο. 
Η συλλογική ανταπόκριση επιβεβαιώνει την αίσθηση της αναγκαιότητας για την διεκδίκηση των πάγιων αιτημάτων μας. 
Η διεκδίκηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού ΕΕΠ και ΕΒΠ στις ΣΜΕΑ, στα ΚΕΔΔΥ αλλά και στη Γενική εκπαίδευση είναι επιτακτική για ευνόητους λόγους. Πολύ δε περισσότερο όταν η νησιωτικότητα δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες και αναδεικνύει την αναγκαιότητα σταθερών προσώπων για την κάλυψη των αναγκών.
Η σύσταση Συλλόγου ΕΕΠ και ΕΒΠ Βορείου Αιγαίου θα καλύψει την απουσία άμεσης ενημέρωσης και επικοινωνίας που ευτυχώς σε μεγάλο βαθμό καλύπτουν διαδικτυακά ως σήμερα οι εκπρόσωποί μας στην Αθήνα αλλά παράλληλα θα γίνει και η φωνή μας στα κέντρα λήψεως αποφάσεων. 
Η καταγραφή των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν μόνιμοι και αναπληρωτές και η ανάδειξη ζητημάτων όπως η επιμόρφωση κλπ θα αποτελέσουν πεδίο διεκδικήσεων.
Θα έχουμε το χρόνο να αγωνιστούμε συλλογικά με γνώμονα την ανάδειξη και ενίσχυση του πολυσήμαντου ρόλου μας στην ειδική και γενική εκπαίδευση. 
Η 25ετής εργασιακή μου πορεία σε χώρους ψυχικής υγείας, παιδικής μέριμνας και ειδικής αγωγής και η μακρά πορεία μου ως πρώην αιρετώς στο ΠΥΣΕΕΠ είναι στην διάθεσή σας όπου και όταν κριθεί αναγκαίο. 
Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία
Πάνος Τσουκαρέλλης
Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό ΠΕ 30
Δρ. Κοινωνιολογίας
Αναπλ. Αιρετώς ΠΥΣΕΕΠ