Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΑΔΕΔΥ: Με αφορμή απειλές συμβούλου του Υπουργείου Παιδείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με αφορμή «απειλές και ύβρεις» συμβούλου του Υπουργού Παιδείας Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία συνεργάτες του Υπουργού κατά την πρόσφατη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, 16/03/2018, στο Υπουργείο «επετέθη φραστικά στον Πρόεδρο με ακατανόμαστες απειλές και ύβρεις υπερβαίνοντας κάθε όριο ευπρέπειας», καταγγέλλει τη συγκεκριμένη στάση και συμπεριφορά. 
Δεν μας έφταναν τα ΜΑΤ, που η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας καλούν ανά πάσα στιγμή για να «επιβάλλουν την τάξη» με γκλομπς και χημικά (πρόσφατα στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στις 2/3/2018 άνοιξαν το κεφάλι συναδέλφου αναπληρωτή), έχουμε τώρα και τους συνεργάτες του Υπουργού να αναλαμβάνουν τη «φρούρηση» του Υπουργείου. 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τον Υπουργό Παιδείας να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε να μην παραβιάζονται τα συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, των εκλεγμένων συνδικαλιστικών στελεχών, στο χώρο του Υπουργείου του. 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ