Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Καταγγελία για απόπειρα παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης


Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Μαγνησίας καταγγέλλει τη Διευθύντρια του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βόλου, για απόπειρα παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 15 Μάρτη δύο συνδικαλίστριες του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών επισκέφθηκαν το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς για την απεργία της 16ης Μάρτη με αιτήματα μόνιμους, μαζικούς διορισμούς και εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων. Η διευθύντρια απαγόρευσε την είσοδο στις συνδικαλίστριες, με τη δικαιολογία ότι δυσανασχετούν οι γονείς.
Όπως σημειώνει η ΑΣΕ, «η στάση της διευθύντριας υπονομεύει τον αγώνα των αναπληρωτών συναδέλφων μας. Ειδικά στην Ειδική Αγωγή, την οποία υπηρετεί η διευθύντρια, η πλειοψηφία των συναδέλφων είναι αναπληρωτές. Επίσης, φανερώνεται το πώς αντιλαμβάνεται η παράταξή της την ενεργοποίηση των συναδέλφων, για να καταλήγουν στο αβίαστο συμπέρασμα πως "ο κλάδος δεν τραβά" και πως "οι συνάδελφοι είναι αδρανείς"...
Η περιφρονητική και προσβλητική συμπεριφορά που επέδειξε η διευθύντρια παραπέμπει σε πρακτική διοικητή φυλακής, όχι σχολείου. Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης. Όποιος με τις πράξεις του αποπειράται να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση, παίρνει το μέρος του "εχθρού" των εκπαιδευτικών».
Καταλήγοντας η ΑΣΕ, τονίζει πως «τα κρούσματα αυταρχικής συμπεριφοράς δεν πρόκειται να αναστείλουν τους αγώνες μονίμων και αναπληρωτών ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που τους εξαθλιώνει, που τους στερεί το δικαίωμα στη δουλειά. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την έκφραση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να διεκδικούν και να παλεύουν για τη ζωή τους. Έχουμε τη δύναμη, με τη μαζικοποίηση των αγώνων, την κατεύθυνσή τους, να φέρουμε τα πάνω - κάτω!».