Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Υπουργείο Παιδείας: Ορθή τήρηση των πράξεων ανάληψης υπηρεσίας από τους αναπληρωτές στις σχολικές μονάδες


Αρ.Πρωτ.5870/28-12-2017
ΥΠΠΕΘ
ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΣΠΑ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΜΟΝΑΔΑΒ3
anpapas(ΣΤΟ)minedu.goν.gr
Αλεξία Μπαϊρακτάρη
bairaktari(ΣΤΟ)minedu.goν.gr
210 344 2960
Fax 210-344 2799
Θέμα: Ορθή τήρηση των πράξεων ανάληψης υπηρεσίας από τους αναπληρωτές στις σχολικές μονάδες και τις οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης.
Η Επιτροπή Δημοσιονομικών Ελέγχων (ΕΔΕΛ), διαπίστωσε σε διενέργειες ελέγχων σε συγχρηματοδοτούμενες Πράξεις του ΕΣΠΑ ελλείψεις στους ατομικούς φακέλους των αναπληρωτών, αναφορικά με τις πράξεις ανάληψης υπηρεσίας στα σχολεία που τοποθετήθηκαν-διατέθηκαν.
Ως εκ τούτου, εφιστούμε την προσοχή των Σχολικών Μονάδων, των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και των Περιφερειακών Δ/νσεων Π.Ε. & Δ.Ε. στην ορθή τήρηση των διαδικασιών, ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών στις σχολικές μονάδες τοποθέτησης-διάθεσης.
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας και κατόπιν, σύμφωνα με την απόφαση τοποθέτηση-διάθεσης τους, να παρουσιαστούν για ανάληψη υπηρεσίας στις σχολικές μονάδες τοποθέτησης-διάθεσης.
Κατά την προσέλευση τους στις σχολικές μονάδες τοποθέτησης-διάθεσης οι αναπληρωτές συνυπογράφουν, με τον Διευθυντή του Σχολείου/Προϊστάμενο του Νηπιαγωγείου, την πράξη ανάληψης υπηρεσίας στο Βιβλίο Πράξεων Συλλόγου, όπου εκεί καταχωρίζονται μεταξύ άλλων οι Πράξεις εμφανίσεως και αναλήψεως υπηρεσίας του προσωπικού. 
Στη συνέχεια οι Διευθυντές σχολικών μονάδων/Προϊστάμενοι των Νηπιαγωγείων, αποστέλλουν με σχετικό διαβιβαστικό Φωτοαντίγραφο της Πράξης Ανάληψης του βιβλίου Πράξεων Συλλόγου, στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερώνεται ο ατομικός φάκελος του αναπληρωτή.
Οι Διευθυντές των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σχολικών μονάδων / Προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων, οδηγιών.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΕΘ
Γεώργιος Αγγελόπουλος