Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

«Τα παιδιά αποτελούν κινητήρια δύναμη στη διαμόρφωση της κοινωνίας που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους»

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών στην Καλλιθέα επισκέφτηκε ο Π. Ρήγας όπου μαθητές έψαλλαν τα κάλαντα. «Στηρίζουμε την εφαρμογή ενταξιακής εκπαιδευτικής πολιτικής του ΥΠΕΠΘ ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εκπαίδευσης, στο γενικό, και στο ειδικό σχολείο».
Τους μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών στην Καλλιθέα, επισκέφθηκε το πρωί ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, συνοδευόμενος από το μέλος της ΠΓ, υπεύθυνης για θέματα Παιδείας, Έφη Καλαμαρά.

«Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και τις μαθήτριες του Κέντρου Εκπαίδευσης για τη θερμή υποδοχή που μας επεφύλαξαν. Τους ευχαριστούμε, κυρίως γιατί αποτελούν υπόδειγμα δύναμης και ζωντανής απόδειξης, πως δεν υπάρχει δυσκολία ή εμπόδιο που να μη μπορεί να υπερνικηθεί με την ορμή της θέλησης, της επιμονής και της αισιοδοξίας.

Όλα τα παιδιά του κόσμου και ιδιαίτερα εκείνα που από το ξεκίνημα της ζωής τους χρειάστηκε να μοχθήσουν περισσότερο, αποτελούν κινητήρια δύναμη στην προσπάθειά μας να διαμορφώσουμε μια κοινωνία ικανή να αγκαλιάσει όλους τους ανθρώπους.

Μια κοινωνία που θα σέβεται τα δικαιώματα και τις ανάγκες, προσφέροντας ισονομία και ίσες ευκαιρίες. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, με στόχο το σχολείο για όλους να γίνει πράξη και στην Ελλάδα, στηρίζουμε την εφαρμογή ενταξιακής εκπαιδευτικής πολιτικής από το υπουργείο Παιδείας, καθώς και τις θεσμικές παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εκπαίδευσης, τόσο στο γενικό, όσο και στο ειδικό σχολείο.

Ευχαριστούμε όλους και όλες στο σχολείο που κάνουν εξαιρετική δουλειά στην δημόσια εκπαίδευση και εύχομαι καλές γιορτές, με δύναμη και αισιοδοξία και πάνω από όλα, έμπρακτη αλληλεγγύη και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας».

Στη συνέχεια ο κ. Ρήγας επισκέφθηκε τις αίθουσες διδασκαλίας και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κέντρου έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.


Πηγή: Εφημερίδα «Η Αυγή»