Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ




 Θέμα :Πολυτεχνείο 1973-Μέρα μνήμης- Νέοι αγώνες 
Νοέμβριος 1973, το χουντικό καθεστώς συναντάει την αγανάκτηση της μαχητικής νεολαίας που οχυρώθηκε στο Πολυτεχνείο με κύρια αιτήματα την ελευθερία, τη δημοκρατία στον τόπο και την εθνική ανεξαρτησία. Οι μνήμες, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ζωντανεύουν. Οι ιστορικές ημέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στέλνουν επίκαιρα και διαχρονικά μηνύματα με κεντρικό αίτημα τη εθνική αυτοδιάθεση και τη λαϊκή χειραφέτηση.
Ο ελληνικός λαός τα, τελευταία, χρόνια της κρίσης βρίσκεται δέσμιος μιας ιδιόμορφης  επιτροπείας, με τις μνημονιακές πολιτικές που υλοποιούνται και τον οδηγούν σε πολύπλευρη εξαθλίωση. Έχει αποδειχθεί, όμως, ιστορικά πως όταν ο λαός μας επιθυμεί να πάρει την τύχη στα χέρια του, μπορεί να ανακτήσει την ανεξαρτησία του και τη λαϊκή του κυριαρχία. Με σκληρούς αγώνες, όπως και τότε, συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια ειρηνική δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία, για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, για πραγματική κοινωνική ασφάλιση, υγεία και πρόνοια, για πραγματικά εργασιακά και κοινωνικά  δικαιώματα.
Μαζί με όλη την ελληνική κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, του συνταξιούχους, τους ανέργους και ο εκπαιδευτικός δίνει καθημερινά τη μάχη για την προάσπιση του αγαθού της ελευθερίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, για τη νέα γενιά.
Ενωμένοι, με το βλέμμα στραμμένο στην ιστορία μας και τα διδάγματα της μαχητικότητας και του ηρωισμού που έδειξε η νέα γενιά του 1973 στο Πολυτεχνείο, συνεχίζουμε δυναμικά να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη παιδεία, για μια καλύτερη κοινωνία, για ένα αισιόδοξο μέλλον για όλους μας!!!
Πατήστε ΕΔΩ για να το κατεβάστε σε PDF.