Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Σ.Ε. ΕΕΠ/ΕΒΠ






ΕΕΠ/ΕΒΠ


Ενημέρωση για το Συλλαλητήριο στις 9 Νοέμβρη
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Με την παρούσα ανακοίνωση θέλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής πως στο ΔΣ του συλλόγου στις 30/10, θέσαμε προς ψήφιση τη συμμετοχή του συλλόγου μας στο Συλλαλητήριο της 9ης Νοεμβρίου, απέναντι στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αφορμή το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης καθώς και το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού.
Οι "εκκρεμότητες" της τρίτης "αξιολόγησης" έχουν ως πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες, την πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες. Την ίδια στιγμή και ενώ η Παιδεία στενάζει, οι σχολικές επιτροπές αναφέρουν παντού πως δεν έχουν χρήματα να στηρίξουν τη βασική λειτουργία του δημόσιου σχολείου, καλούμαστε να ακριβοπληρώσουμε με 2,4 δισ. ευρώ (τα οποία προστίθενται πάνω στα 3 δισ. ευρώ που πηγαίνουν κάθε χρόνο σε ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, ασκήσεις και αποστολές) τον εκσυγχρονισμό των F-16 και την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Για μόνιμους διορισμούς ωστόσο χρήματα δεν υπάρχουν....
Η πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑΑ καταψήφισε την πρόταση για συμμετοχή, καθώς και το να μπει μπροστά στην οργάνωση της πάλης για τα γενικά και συνολικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας λέγοντας είτε πως πρόκειται για κομματικοποιημένη συγκέντρωση, είτε πως δεν αφορά την εκπαίδευση και τον κλάδο μας, είτε πως δεν είναι αρνητικοί στο ν υπάρχουν φόροι και χαράτσια για το λαό γιατί πώς αλλιώς θα βρει το κράτος χρήματα! (Υπενθυμίζουμε πως με νόμους του κράτους οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι έχουν φοροαπαλλαγές, ενώ εισοδήματα των 10.000€ φορολογούνται!)
Η δικιά μας άποψη είναι πως ο Σύλλογος οφείλει και πρέπει να μπαίνει μπροστά και να οργανώνει την πάλη των μελών του και για τα μικρά και για τα μεγάλα ζητήματα, και για τα ειδικά της εκπαίδευσης αλλά και για τα γενικά που τσακίζουν στο σύνολο τις ζωές μας, είτε εργαζόμαστε στην εκπαίδευση ή αλλού, είτε αφορά τους μαθητές μας (ιδιαιτέρα στην ειδική αγωγή όπου η 3η αξιολόγηση φέρνει πετσόκομμα των προνοιακών επιδομάτων των ΑΜΕΑ), είτε αφορά του γονείς τω μαθητών μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να δώσουν αγωνιστικό και μαχητικό "παρών" στα συλλαλητήρια στις 9 Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο Συλλαλητήριο στην Αθήνα, 9 Νοέμβρη,
18:30 στο Σύνταγμα
Προσυγκέντρωση στις 18:00 στην πλατεία Κάνιγγος
Αθήνα, 31 Οκτώβρη 2017