Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Πρόσκληση σε ανοικτή διαβούλευση για τον Ν.4447/2016 την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, από την Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ: "Μηδενική Ανοχή"

Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ: "Μηδενική Ανοχή" 

Αθήνα 15/01/2017

Πρόσκληση σε ανοικτή διαβούλευση για τον Ν.4447/2016


Οι αιφνιδιαστικές πρόσφατες αλλαγές που επιχειρεί να πραγματοποιήσει ο ΕΟΠΥΥ απαξιώνουν και εμπαίζουν εργαζόμενους και ασφαλισμένους, οδηγώντας τις συνθήκες διαβίωσής μας σε ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια.
Ο ΕΟΠΥΥ κάλεσε στις 22/12/16 σε προσχηματική διαπραγμάτευση και κατ’ όνομα «δημόσια διαβούλευση» συνολικής διάρκειας 4 ημερών συμπεριλαμβανομένων 3 αργιών για την κατάρτιση συμβάσεων με τους παρόχους υπηρεσιών Υγείας, Υγειονομικού υλικού, Οπτικών ειδών, σκευασμάτων διαιτητικών τροφίμων, ακουστικών, ορθοπεδικών ειδών, Ειδικής Αγωγής και αναπηρικών αναλωσίμων μέχρι τις 30/12/16.
Την ίδια ώρα το φερόμενο ως εθνικό αναπηρικό κίνημα χαρακτήρισε θετικές τις αλλαγές που πραγματοποίησε ο ΕΟΠΥΥ στον τρόπο προμήθειας προϊόντων και υπηρεσιών, αναφορικά με τη διαδικασία σύναψης συμβάσεων του Οργανισμού με τους εμπλεκομένους.
Εμείς οι ανάπηρες και οι ανάπηροι θα αντιδράσουμε;

Το ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΙΧΩΣ ΕΜΑΣ εκτός από διακήρυξη ιδεών οφείλει να γίνεται πράξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
Η εμπειρία μας στα χρόνια των μνημονίων (και όχι μόνο) μας επιβάλει αφύπνιση όπως και το 2011 με τις οριζόντιες περικοπές του ΙΚΑ και του Ροβέρτου Σπυρόπουλου που οδήγησαν σε περικοπές και τη σταδιακή απάλειψη των πλέον αυτονόητων δικαιωματικών παροχών και των εργαλείων αξιοπρέπειας.
Τώρα είναι η στιγμή να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές μας, με κέρδος την ίδια μας τη ζωή. Οι παθογένειες και η εσωστρέφεια ευνοούν εκείνους που μας βλέπουν ως νούμερα ισολογισμών και όχι ως πρόσωπα που διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή. Η σύγκρουση θα είναι μετωπική και οι απώλειες όλες δικές μας, αν δε δράσουμε ενωτικά και δυναμικά.
Η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: Μηδενική Ανοχή σας καλεί όλες και όλους, συλλόγους, σωματεία, ομοσπονδίες, επαγγελματίες αποκατάστασης αλλά και μεμονωμένους, συνειδητοποιημένους, πολίτες από το χώρο της αναπηρίας, σε διαβούλευση την Πέμπτη 19/01/2017 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην αίθουσα των 120, στον 1ο όροφο και ώρα 15:30.
Η ανάγκη να συσπειρωθούμε είναι επιτακτική, προκειμένου να ενημερωθούμε πλήρως και να δώσουμε μια έμπρακτη απάντηση σε όσους αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς!
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ: Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Παλ. Φάληρο (Είσοδος από Πεντέλης 11)
Τηλ: 210 9469600
Ο χώρος είναι φιλικός και προσβάσιμος για Άτομα με Αναπηρία [ΑμεΑ] / Εμποδιζόμενα Άτομα.
Διατίθεται χώρος υγιεινής για όλους/όλες.
Προβλέπεται χώρος στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων. Είσοδος ανοιχτού χώρου στάθμευσης, οδός Ελληνίδων 2-4 (απέναντι από το ξενοδοχείο Μετροπόλιταν).
Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους χειριστές/τριες τους.