Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΒΑΣΙΛΗ ΒΟΥΓΙΑ


Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Αναδημοσιεύουμε την ανοικτή επιστολή-επισήμανση του αιρετού του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. κου Β.Βούγια. 
Για την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ήταν, είναι και θα είναι εξαιρετικά σημαντική η ενότητα όλων όσων συστρατεύονται αγωνιζόμενοι για κοινούς–ομαδικούς στόχους και όχι για ίδια συμφέροντα ή προσωπική ανάδειξη, με σεβασμό και αλληλεγγύη μεταξύ όλων ημών, αγωνιζόμενοι με κοινές δυνάμεις και διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα όλων των συναδέλφων -μονίμων, αναπληρωτών και υποψήφιων αναπληρωτών.

Η προσήλωσή μας στην ενότητα φαίνεται από την καθημερινή πρακτική μας και είναι ευχάριστο όταν αυτή η αναγκαιότητα γίνεται κατανοητή από όλους μας. Χαιρετίζουμε λοιπόν τις προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση επισημαίνοντας ότι δε χωράνε στην Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. κινήσεις που καταργούν τον αλληλοσεβασμό και προωθούν τις ανακρίβειες και τη διάσπαση. Συνεχίζουμε το έργο της ανάδειξης και κυρίως της επίλυσης των προβλημάτων, αυτό για το οποίο έχουμε εκλεγεί από τους συναδέλφους μας.

Καλούμε τους αιρετούς του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής να παρευρεθούν στο επόμενο Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. (σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία) και να συμβάλλουν ουσιαστικά στην οργανωμένη και ενωτική συνέχεια των δράσεων.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΒΑΣΙΛΗ ΒΟΥΓΙΑΑγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι.

Επειδή το τελευταίο που απασχολεί τους συναδέλφους των κλάδων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.), μονίμους και αναπληρωτές, αυτή την κρίσιμη ώρα, είναι οι δημόσιες αντιπαραθέσεις των ανθρώπων που εξέλεξαν και επέλεξαν να τους εκπροσωπούν θεσμικά στα συλλογικά τους όργανα. Επειδή η ομφαλοσκόπηση και η διαχείριση εγωϊσμών δημόσια ή μη, δεν είναι καλός οδηγός για τη διατήρηση της απαραίτητης και πολυπόθητης ενότητας και συσπείρωσης που τόσο έχει ανάγκη ο κλάδος αυτές τις κρίσιμες στιγμές.Επειδή στις περασμένες εκλογές η πλειονότητα των μελών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π., μόνιμοι και αναπληρωτές, με τίμησε με την ψήφο του με ποσοστό ρεκόρ για να είμαι το μάτι, το αυτί και το στόμα του στα κέντρα εξουσίας όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις και καθορίζεται το μέλλον του και φυσικά σκοπεύω να συνεχίσω και να "βλέπω" και να "ακούω", αλλά και να "μιλάω" γι αυτούς .Επειδή τα γνωστά αλλά και τα νέα προβλήματα των μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. μονίμων και αναπληρωτών έχουν συσσωρευθεί και απαιτούν λύση εδώ και τώρα.Καλώσε συστράτευση και από κοινού αγώνα όλους...Ομοσπονδία, Περιφερειακούς Συλλόγους, Αιρετούς, μόνιμους και αναπληρωτές Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π...,

  

με σκοπό καθένας από τη μεριά του και όλοι μαζί να κατορθώσουμε να ασκήσουμε την κατάλληλη πίεση στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να μπουν άμεσα σε τροχιά λύσης τα 11 ακόλουθα μικρά και μεγάλα θέματα που ταλανίζουν αυτή την ώρα το Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.:ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 11 ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ1.      Να τεθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μόνιμων προσλήψεων Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. με γενναία μοριοδότηση των αναπληρωτών που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν απ άκρη σ άκρη της χώρας τις δομές Ειδικής Αγωγής.2.      Να μην ισχύσει η αναδρομικότητα στις συνάφειες των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων του Ε.Ε.Π. όπως ακριβώς συνέβη με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε. πριν λίγους μήνες.3.      Να επισπευσθούν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ με κάθε νόμιμο τρόπο, ώστε να δούμε Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. στα σχολεία το συντομότερο δυνατό.4.      Να ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης ευθυνών για το γεγονός της μη στελέχωσης των δομών ΕΑΕ με Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς ,τη στιγμή που με πολλές προσπάθειες κατόρθωσε η πολιτική ηγεσία να υπάρξουν πιστώσεις και δυνατότητα προσλήψεων από 6 Σεπτεμβρίου.5.      Να υπάρξει κεντρική κατεύθυνση στις Π.Δ.Ε. ώστε όταν με το καλό ξεκινήσουν οι προσλήψεις αυτές να γίνουν ταυτόχρονα σε όλες τις Π.Δ.Ε. με το 80% των συνολικών πιστώσεων στην Α Φάση.6.      Να πιεσθεί το Υπουργείο ν αυξήσει τις συνολικές πιστώσεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. (υπάρχει η δυνατότητα)γιατί αυτές που ανακοινώθηκαν δεν επαρκούν.7.      Να λυθεί το θέμα του αποκλεισμού, έστω και από το ΑΣΕΠ, των ελλήνων συναδέλφων αναπληρωτών, οι οποίοι στελεχώνουν τις δομές Ε.Α.Ε. όλα αυτά τα χρόνια και από τους οποίους ζητείται πιστοποιητικό ελληνομάθεια για πρώτη φορά.8.      Να δοθεί η δυνατότητα μετατάξεων και στο Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.9.      Να δημιουργηθούν άμεσα νέες οργανικές θέσεις για το Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.10.  Να λυθεί το θέμα της συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων μονίμων συναδέλφων οι οποίοι ταλαιπωρούνται από διοικητικές αβελτηρίες του παρελθόντος.11.  Να σταματήσει η ομηρία των μελών Ε.Ε.Π. που ήδη έχουν πάρει απόσπαση και δεν αποδεσμεύονται αν δεν αντικατασταθούν.Καιρός γαρ εγγύς και καθείς εφ ώ ετάχθη. Βασίλης Βούγιας

Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Λαμία 11/9/2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου