Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ "ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΤΟΥ ΕΕΠ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΠ"Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή από τον Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Η Ομοσπονδία, σεβόμενη την αγωνία και τα ερωτήματα των αναπληρωτών Ε.Ε.Π., από τις 24-07-2016  με ανακοίνωσή της (http://poseepea.blogspot.gr/2016/07/2016-2017_24.html )  γνωστοποίησε τις θέσεις και διεκδικήσεις της για τα ζητήματα που θέτει και ο εν λόγω  Σύλλογος, όπως επίσης και τα ονόματα των μελών της Επιτροπής του ΙΕΠ, που την εκπροσωπούν στις εν εξελίξει διαδικασίες (με τις 13-07-2016 και 23-07-2016 ανακοινώσεις της:   http://poseepea.blogspot.gr/2016/07/blog-post_13.html   ,   http://poseepea.blogspot.gr/2016/07/blog-post_23.html  )


Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

 Στάθης Καρπενησιώτης


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ   (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

                                                      

                                                                                                           Θεσ/νίκη,  4/8/16

                                                                                                                    Αρ. Πρωτ:79

Πληροφορίες

Αθανάσιος Λασιόπουλος:  κιν. 697 098 2929                                         ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,        

Εmail: athanasiosla@ gmail.com                                                            ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΕΠ,ΠΟΣΕΕΠΕΑ

 


                                                                            
Θέμα: «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΤΟΥ ΕΕΠ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΠ ».             


Σας γνωρίζουμε ότι μετά από επανειλημμένες  επικοινωνίες και λήψη σχετικών επιστολών των μελών μας προέκυψαν ζητήματα σχετικά με τα κριτήρια και τη διαδικασία συνάφειας μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων του ΕΕΠ στην Ειδική Αγωγή.
Συγκεκριμένα ζητούμε να διευκρινίσετε << τι μέλει γενέσθαι>>  με τα είδη αξιολογημένα και μάλιστα αρκετές φορές  και σε βάθους χρόνου μεταπτυχιακά και διδακτορικά υποψηφίων αναπληρωτών από τα οικεία ΠΥΣΕΕΠ.
Προτείνουμε να μην υποβληθούν οι συνάδελφοι αυτής της κατηγορίας σε περιττή και αδικαιολόγητη ταλαιπωρία δεδομένου ότι οι τίτλοι τους (μεταπτυχιακών , διδακτορικών) έχουν είδη κριθεί νόμιμα από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.
Η περίοδος του Ιουλίου- Αυγούστου περίοδος διακοπών για όλη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο αλλά και το Βόρειο Ημισφαίριο ελάχιστα προσφέρεται για να μπορούν οι συνάδελφοι να προσκομίσουν και μάλιστα σε διάστημα ολίγων ημερών προγράμματα σπουδών μεταφρασμένα καθώς και ότι άλλο απαιτείται.
Κατά συνέπεια ζητούμε να μην εφαρμοστεί για φέτος ο νόμος που απαιτεί αυτές τις προϋποθέσεις  και να κριθούν οι τίτλοι  τους (μεταπτυχιακών , διδακτορικών) με τα μέχρι πρόσφατα ισχύοντα.
Πέραν τούτου μείζον νομικό θέμα θα τεθεί αν μόνιμα στελέχη ΕΕΠ έχουν αναγνωρισμένους μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους οι οποίοι έχοντας εκδοθεί από το ίδιο ίδρυμα με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις απορριφθούν από το ΙΕΠ για υποψήφιους αναπληρωτές.
Οπότε καταργείται πλήρως η αρχή της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης και εγείρεται ζήτημα προσφυγής των αναπληρωτών με σκοπό τη δικαίωσή τους.                      Για το Δ.Σ.
               
                        
                     Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γ. Γραμματέας
 
 Λασιόπουλος Αθανάσιος                                       Χατζηανδρέου  Ευάγγελος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου