Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017




Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων των υποψήφιων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το σχολικό έτος 2016-2017.  Ευελπιστούμε ότι θα προχωρήσει με γοργό ρυθμό και δίκαιο-ισότιμο τρόπο η συνέχιση της διαδικασίας ώστε εγκαίρως, στις αρχές Σεπτεμβρίου, να έχουν πραγματοποιηθεί οι προσλήψεις των αναπληρωτών.



Επανειλημμένα μέχρι και σήμερα, οι υπεύθυνοι του Υπουργείου (και ο ίδιος ο Υπουργός) δεσμεύτηκαν ότι για την επόμενη σχολική χρονιά ο αριθμός των προσλήψεων θα κυμανθεί στα φετινά αριθμητικά δεδομένα, ενδεχομένως και να αυξηθεί.



Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θεωρεί απαραίτητο να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργείου ως προς την ουσιαστική ενίσχυση της στελέχωσης της ειδικής εκπαίδευσης και την τουλάχιστον ισάριθμη με (αν όχι αυξημένη από) τη φετινή σχολική χρονιά, διάθεση πιστώσεων για τους αναπληρωτές Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π. και εκπαιδευτικούς που θα στελεχώσουν τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε., τις  Ε.Δ.Ε.Α.Υ. και τα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.  το σχολικό έτος 2016-2017. Επίσης επαναλαμβάνουμε το αίτημα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.



Άλλωστε σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, η ενίσχυση και η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της δημόσιας εκπαίδευσης αποτελεί καθοριστικής σημασίας ανάγκη. Αναμένουμε λοιπόν την υλοποίηση των δεσμεύσεων από την ηγεσία του Υπουργείου.