Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ


Δημοσιεύουμε σήμερα την ανοικτή επιστολή των συναδέλφων από το Σύλλογο ΕΕΠ Θεσσαλίας (ΣΕΕΠΕΑΘ) προς τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, υπογραμμίζοντας ότι η παρούσα απηχεί και εκφράζει την πάγια θέση της Ομοσπονδίας για ανακατανομή των κενών οργανικών θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ σε πανελλήνια κλίμακα, όπως έχουμε επανειλημμένα επισημάνει στο Υπουργείο Παιδείας.


Δ/ΝΣΗ Ειδικής Αγωγής 
Κοιν. ΚΥΣΕΕΠ
  
Θέμα: «Ανακατανομή κενών οργανικών θέσεων
Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ε.Β.Π»

Ενημερωτική Επιστολή


Με τη παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και παράλληλα να σας ζητήσουμε να εξετάσετε το θέμα της ανακατανομής κενών οργανικών θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ε.Β.Π που απασχολείται είτε σε ΣΜΕΑΕ είτε σε ΚΕΔΔΥ όλης της χώρας.
Πρώτα από όλα θεωρούμε σκόπιμο να δείτε το εν λόγω θέμα, γιατί αποτελεί μείζον ζήτημα τόσο για την κάλυψη πραγματικών αναγκών του μαθητικού πληθυσμού κάθε νομού όσο και για την καλύτερη κατανομή των θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ. Πιο συγκεκριμένα, στο Νομό Μαγνησίας, όπως και σε άλλους νομούς, παρατηρείται το φαινόμενο συνάδελφοι (ΕΕΠ) να καλύπτουν πραγματικές λειτουργικές ανάγκες  με αποσπάσεις από άλλους νομούς ή Περιφέρειες επί πολλά συνεχόμενα έτη και να αδυνατούν να τοποθετηθούν σε οργανικές θέσεις στο νομό εντοπιότητας και διαβίωσης τους.
Ως ΕΕΠ διαφόρων ειδικοτήτων, όπως ΠΕ 23 και ΠΕ29, καλύπτουμε πραγματικές ανάγκες στις Σχολικές Μονάδες και στο ΚΕΔΔΥ Μαγνησίας, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν συσταθεί νέες οργανικές θέσεις παρόλο που ο Νομός Μαγνησίας έχει και μεγάλο αριθμό μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αρκετές ΣΜΕΑΕ σε σχέση με άλλους νομούς. Θεωρούμε σκόπιμη την ανακατανομή των κενών οργανικών θέσεων για πολλούς λόγους:
Πρώτον, υπάρχει κίνδυνος μετά το πέρας κάποιων ετών να καταργηθούν κενές οργανικές θέσεις που εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν καλυφθεί.
Δεύτερον, η ανακατανομή αυτή θα καλύψει πραγματικές ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού του νομού μας.
Τρίτον, η ανακατανομή θα ενισχύσει με προσωπικό τόσο τις  ΣΜΕΑΕ όσο και το ΚΕΔΔΥ σε μία περίοδο που δεν συστήνονται νέες οργανικές θέσεις.
Τέταρτον, τόσο εμείς όσο και άλλοι συνάδελφοι θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν το θεσμό των αποσπάσεων κάθε χρόνο, προκειμένου να βρεθούν στον τόπο διαμονής τους.
Τέλος, να συμπληρώσουμε ότι η παραπάνω πρότασή μας βρίσκει σύμφωνο και υποστηριχτή  και το Σύλλογο ΕΕΠ Θεσσαλίας (ΣΕΕΠΕΑΘ) του οποίου είμαστε μέλη .
Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω και να προβείτε σε περαιτέρω ενέργειες.  

Με εκτίμηση

Γούλας Χρήστος, ΠΕ 29
Γεωργούδη Άννα , ΠΕ23
Κωστοπούλου Ντορότα, ΠΕ23
Τσέλια Σταυρούλα, ΠΕ23Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου