Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα 15 Οκτώβρη 2014

Προς
Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής
Κοιν.
τον Π.Δ.Ε. Αττικής κ. Δ. Γκίνη
κ. Πρόεδρο του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής κ. Γ. Ζαφειρακίδη
 Μέλη του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής

Θέμα: Καταγγελία για την αρνητική συμπεριφορά του Π.Δ.Ε. Αττικής απέναντι στα αιρετά μέλη του Συμβουλίου.Αγαπητοί κύριοι,        
            Με την παρούσα επιστολή ερχόμαστε να σας ενημερώσουμε για την αρνητική συμπεριφορά του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής κ. Γκίνη απέναντι στους αιρετούς του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και την εκπρόσωπο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.). 
​            Συνεχίζεται δυστυχώς από πλευράς του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής κ. Γκίνη, η απαράδεκτη τακτική των παρεμβάσεων στο έργο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, στη διαδικασία ολοκλήρωσης των προσλήψεων Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π για τις ανάγκες των δομών ΕΑΕ. 
​            Αφού, όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μας της  30/9/2014 http://www.seepeaa.gr/displayITM1.asp?ITMID=3766  ,παρενέβη αλλάζοντας τις κατανομές, χωρίς να λάβει υπ όψη του την ομόφωνη γνωμοδότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα λειτουργίας σε αρκετές ΣΜΕΑΕ, σήμερα πραγματοποίησε μία ακόμη παρέμβαση.
​            Συγκεκριμένα,  από την προηγουμένη είχαν ειδοποιηθεί τα μέλη του συμβουλίου για συνεδρίαση, που θα ελάμβανε χώρα την Τρίτη 14/10/2014 στις 12.30 μ.μ., με θέμα την κατανομή των πιστώσεων για προσλήψεις ΕΕΠ για ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και ΕΔΕΑΥ,  αλλά και μικρού συμπληρωματικού αριθμού πιστώσεων ΕΒΠ για τις ανάγκες ΣΜΕΑΕ και στήριξης μαθητών στην Γενική Εκπαίδευσης. 
       Παρ όλα αυτά ο κ. Γκίνης συνεκάλεσε την ίδια ώρα σύσκεψη για το ίδιο θέμα με την συμμετοχή μόνο των Σχολικών Συμβούλων ΕΑΕ και των Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ.
​            Μάλιστα, ενώ αναμέναμε την έναρξη της συνεδρίασης του ΠΥΣΕΕΠ, εξερχόμενος της αίθουσας ο  ΠΔΕ κ. Γκίνης, απευθυνόμενος προς τους αιρετούς  (Μπ. Λεωτσάκου, Δ. Αρβανίτης και Κ. Κρικώνη-εκπρόσωπος ΕΒΠ) δήλωσε ότι, μετά την προαναφερόμενη διαμαρτυρία μας, θεωρεί ότι δεν χρειάζεται τη γνώμη μας για τις κατανομές των πιστώσεων, αφού διαθέτει πιο κατάλληλα άτομα γι αυτό.
            ​Μπροστά στην απαράδεκτη αυτή στάση του, που απαξιώνει τον ρόλο του συμβουλίου και των εκλεγμένων μελών του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρήσαμε. Θεωρούμε ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για παροχή υπεύθυνης γνωμοδότησης είναι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο,  του οποίου αποτελούμε εκλεγμένα μέλη και στο οποίο συμμετέχουν επίσης έμπειρα στελέχη της εκπαίδευσης και ένας Σχολικός Σύμβουλος ΕΑΕ. 
       Σε κάθε περίπτωση, δεν αρνούμαστε να λάβουμε υπ όψη μας οποιαδήποτε εισήγηση, παρ όλο που τα κενά είναι καταγεγραμμένα από τους Διευθυντές των ΣΜΕΑΕ, μάλιστα κατά σειρά προτεραιότητας, καθώς και από τους Αναπληρωτές Προϊσταμένους των 7 ΚΕΔΔΥ της Αττικής.
​            Άλλωστε, τα όποια προβλήματα δημιουργούνται στην στελέχωση των δομών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, όπως αναφέρουμε στην ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μας, οφείλονται στον μικρό αριθμό των πιστώσεων και όχι στην λανθασμένη κατανομή τους, όπως γνωρίζουν πολύ καλά όλοι,  όσοι πραγματικά και καθημερινά ασχολούνται με τα προβλήματα των ειδικών σχολείων και των υποστηρικτικών υπηρεσιών.  
​               Συγκεκριμένα, όπως  η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ανακοίνωσε http://poseepea.blogspot.gr/2014/09/2024.html, μετά από ενημέρωση από την ίδια την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης  Αττικής, καταγράφηκαν στα ειδικά σχολεία (ΣΜΕΑΕ) και τα ΚΕΔΔΥ 513 κενά σε ΕΕΠ και ΕΒΠ. Αυτά είναι τα δεδομένα, χωρίς να έχουν συμπεριληφθεί και οι ανάγκες για ΕΕΠ για τη στελέχωση των ΕΔΕΑΥ.
​            Οι πιστώσεις που έχουν διατεθεί από το ΥΠΑΙΘ (όλες μέσω ΕΣΠΑ) είναι συνολικά μέχρι σήμερα 60 ΕΒΠ για ΣΜΕΑΕ, 31 ΕΕΠ για ΣΜΕΑΕ και 25 ΕΕΠ για ΚΕΔΔΥ. Σύνολο πιστώσεων 116, άρα θα παραμένουν 397 λειτουργικά κενά, ακόμη και όταν η ΠΔΕ Αττικής, ξεπερνώντας τα προβλήματα οργάνωσης και στελέχωσης των υπηρεσιών της, καταφέρει να αξιοποίησει έστω τις παραπάνω πιστώσεις που περιμένουν από τα μέσα Σεπτέμβρη… 
​            Επίσης κατατέθηκαν 97 αιτήσεις για στήριξη με ΕΒΠ στην Γενική εκπαίδευση οι οποίες εγκρίθηκαν όλες από την κεντρική υπηρεσία του ΥΠΑΙΘ από τις οποίες έχουν ικανοποιηθεί μέχρι σήμερα οι 90 αφού ο αριθμός των εγκεκριμένων πιστώσεων δεν συμφωνεί με τον αριθμό των εγκρίσεων στήριξης….
​            Με την αρχική διαμαρτυρία μας καλούσαμε τον κ. Γκίνη να παρέμβει, όπως έχει υποχρέωση, προς το ΥΠΑΙΘ απαιτώντας την παροχή επιπλέον πιστώσεων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των υπηρεσιών για τις οποίες είναι υπεύθυνος.​
            Δεν μας έχει κοινοποιηθεί μέχρι σήμερα καμμία ενέργεια του ΠΔΕ προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης επιπλέον πιστώσεων για την κάλυψη των σοβαρών λειτουργικών κενών των υπηρεσιών εκπαίδευσης και υποστήριξης των μαθητών με αναπηρία η/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Αναρωτιόμαστε ποιος ο ρόλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου όταν η γνωμοδότησή του δεν λαμβάνεται υπόψη;

Διαμαρτυρόμαστε έντονα   για την αρνητική συμπεριφορά του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Γκίνη  και ζητάμε την ΑΜΕΣΗ παρέμβασή σας προκειμένου  να διευθετηθεί το θέμα.


            Είμαστε στη διάθεσή σας για οιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.


Με εκτίμηση
Τα Αιρετά Μέλη του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής

                                              
Δημήτρης  Αρβανίτης 
Παναγιώτα Λεωτσάκου 
Αικατερίνη Κρικώνη (εκπρόσωπος του ΕΒΠ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου