Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΣΑΤΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Οι ΣΑΤΕΑ εξέδωσαν και μας απέστειλαν δήλωση στήριξης της προσφυγής μας για τα προγράμματα ΟΑΕΔ στην εκπαίδευση. Η δήλωση έχει ως εξής:



Ανακοίνωση – Δήλωση στήριξης στην προσφυγή της 

ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τα προγράμματα ΟΑΕΔ στην Εκπαίδευση


Οι Σύλλογοι Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ) εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην κίνηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για το θέμα της προσφυγής στο ΣτΕ για την ακύρωση του προγράμματος προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και σχολικές μονάδες γενικής αγωγής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό σε ΣΜΕΑΕ), μέσω  του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με την Ανακοίνωση-Πρόσκληση που απέστειλε στις 29-01-2014.
Οι ΣΑΤΕΑ έχουμε τοποθετηθεί απέναντι στο θέμα της κοινωφελούς εργασίας στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από πλευράς πολιτικών και οικονομικών επιλογών των υπευθύνων για την ελάφρυνση της υπέρογκης ανεργίας και από παιδαγωγική άποψη, κρίνοντας τα εν λόγω προγράμματα ως ακατάλληλα και επισφαλή για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στο χώρο που εργαζόμαστε (ηλεκτρονική δημοσίευση «Κοινωφελής εργασία ή απάνθρωπη εκμετάλλευση;» στο www.satea.gr στις 20-12-2013).
Οι νέες, ελαστικές σχέσεις εργασίας που μεθοδεύονται στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση μπορούν κάλλιστα να γενικευτούν και να αποτελέσουν την εύκολη και οικονομική λύση για την πλήρωση κενών και εξυπηρέτηση αναγκών στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης, γεγονός που απαξιώνει τόσο τις δημόσιες σχολικές δομές όσο και τα πτυχία του εκπαιδευτικού προσωπικού που θα κληθεί να εργαστεί υπό αυτές τις συνθήκες.
Κρίνουμε αναγκαίο τον έγκαιρο και οργανωμένο προγραμματισμό στελέχωσης όλων των δημόσιων σχολικών δομών με βάση τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι με ευκαιριακές λύσεις τύπου προγραμμάτων ΟΑΕΔ.
Κρίνουμε απαραίτητη την τοποθέτηση όλων των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων για το εν λόγω θέμα και υποστηρίζουμε -για μια ακόμη φορά- την κίνηση και πρωτοβουλία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.


Για τα Δ.Σ. των Συλλόγων των ΣΑΤΕΑ


Κακαζιάνη Μαρίνα                                                        Αρβανίτη Ευμορφία