Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΕΠ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΔΔΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΕΠ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΔΔΥ
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

            Μετά από επιτόπου παράσταση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, σχετικά με την επιπλέον καθυστέρηση της διαδικασίας πρόσληψης των συναδέλφων ΕΕΠ για τα ΚΕΔΔΥ, φαίνεται να ξεμπλοκάρει το θέμα του αναμενόμενου ΟΔΗΓΟΥ, αφού εστάλη σήμερα το πρωί και το διευκρινιστικό ηλεκτρονικό μήνυμα προς τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης της χώρας. Σ αυτό διευκρινίζεται η ημερομηνία λήξης των συμβάσεων ( 30/6), αντί της λανθασμένης αρχικής.
            Μένει βέβαια η διαδικασία προετοιμασίας των περιφερειακών διευθύνσεων και στη συνέχεια (μάλλον από Δευτέρα) θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται οι προσλήψεις.
            Επίσης σε συνάντηση με τον Δ/ντή ΕΑΕ συμφωνήθηκε να συμπεριληφθούν στον κανονισμό λειτουργίας των ΕΔΕΑΥ, που ετοιμάζεται από αρμόδια επιτροπή, τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες όλων των ειδικοτήτων που είναι πιθανό νακληθούν να προσφέρουν υποστηρικτικές η/και διαγνωστικές υπηρεσίες στα πλαίσια των γενικών σχολείων και όχι μόνο των Ψ/Χ και Κ/Λ που αρχικά συμπεριλήφθηκαν.
             Σημειώνουμε ότι η ΠΟΣΕΕΠΕΑ από το καλοκαίρι έχει καταθέσει προτάσεις για την συμπερίληψη από την συγκρότηση των ΕΔΕΑΥ όλων των ειδικοτήτων, αφού αυτό θα ισχυροποιήσει την υποστηρικτική παρέμβαση σε μεγάλο φάσμα ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών.
            Ενημερωθήκαμε ακόμη ότι ήδη υπογράφηκε η νέα συγκρότηση του ΚΥΣΕΕΠ, το οποίο έτσι θα μπορέσει να τρέξει σημαντικά θέματα όπως η εκλογή επιτέλους προισταμένων ΚΕΔΔΥ και οι μεταθέσεις του ΕΕΠ και ΕΒΠ όσο νωρίτερα γίνεται.
            Ακόμη συζητήθηκε το θέμα του νέου νόμου για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Η άποψη της διεύθυνσης συμπίπτει πλέον με αυτή της Ομοσπονδίας μας, ότι δεν είναι αναγκαίος ένας νέος νόμος αλλά η εφαρμογή του 3699/2008 με την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων και προεδρικών διαταγμάτων και την συμπερίληψη των αποσπασματικών ρυθμίσεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Κύρια θα γίνει προσπάθεια να καθοριστούν ξεκάθαρα θέματα προσλήψεων και της παράλληλης στήριξης.
            Από τη μεριά μας θα καταθέσουμε άμεσα συγκεκριμμένες προτάσεις που έχουμε επεξεργαστεί και ανακοινώσει από καιρό.

            Άμεσα επίσης θα αποστείλουμε εκ νέου προτάσεις που έχουν επεξεργαστεί μέλη του ΕΒΠ για το καθηκοντολόγιο στα πλαίσια της στήριξης στην γενική εκπαίδευση, προκειμένου να εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση.