Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤ. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

               Την τελευταία εβδομάδα της πορείας προς την μεγάλη αγωνιστική εκδήλωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση και εν μέσω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας και οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες η/και αναπηρία, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας μίλησε στο ραδιόφωνο του SKAI και στην εκπομπή της Χρ. Βίδου Ζωή.gr.
               Ο Στ. Καρπενησιώτης αναφέρθηκε στα προβλήματα της υποχρηματοδότησης που προκαλεί την υποστελέχωση των δομών ειδικής αγωγής. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι δεν διατίθεται φέτος ούτε μία πίστωση από τον κρατικό προυπολογισμό για την ειδική αγωγή.
               Αναφέρθηκε επίσης στον μεγάλο αριθμό των λειτουργικών κενών σε ΕΕΠ και ΕΒΠ (1300)  και στην έλλειψη ενημέρωσης και οριστικής απόφασης από τους αρμόδιους του υπουργείου για το πότε και πως αυτά θα καλυφθούν, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν και οι μαθητές να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
               Το θέμα της υπολειτουργίας των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και των προβλημάτων που ανακύπτουν στην εφαρμογή της πρόβλεψης του Ν. 4186/2013 για γνωματεύσεις σε 45 ημέρες, τονίσθηκε επίσης και διαπιστώθηκε η ανάγκη άμεσης στελέχωσης τους με το κατάλληλο προσωπικό.
               Ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών που άγγιξε και την ειδική αγωγή ιδιαίτερα στην δευτεροβάθμια και τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.  
               Τέλος ο Στ. Καρπενησιώτης αναφέρθηκε στην Μεγάλη Ανοικτή Εκδήλωση για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση που οργανώνει η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στις 5 Οκτώβρη στα Προπύλαια, σε συνεργασία με φορείς της εκπαίδευσης και γονείς, με στόχο να αναδείξει αφ ενός το προσφερόμενο έργο, αφ ετέρου τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι μαθητές.

               Τέλος ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013, στις 12:00 στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2,  6ος όροφος, Σύνταγμα) πρόκειται να δοθεί Συνέντευξη Τύπου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. όπου θα αναδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στη χώρα μας.