Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις αντίδρασης για τις απολύσεις, σε όλη τη χώρα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206, 
e-mail: poseepea@yahoo.gr , www.poseepea.blogspot.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 13/7/2013

Με την ανακοίνωση των ονομάτων των εκπαιδευτικών  που τίθενται σε διαθεσιμότητα διαπιστώσαμε αυτό που ήδη υποψιαζόμαστε, ότι δηλαδή η εξαίρεση των εργαζομένων στην ειδική αγωγή, που προβλέπονταν στις αρχικές εξαγγελίες του υπουργείου δεν ισχύει.
Έτσι στους  εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ που απολύονται, προστίθενται και οι εκπαιδευτικοί αντίστοιχων ειδικοτήτων που υπηρετούν σε ΣΜΕΑΕ δευτεροβάθμιας (ΕΕΕΕΚ, ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, κ.ά.).
Μαζί με αυτούς και τους μαθητές των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αποτελούν τα θύματα της ιδιότυπης ρουλέτας αφού η μπίλια σταμάτησε στα σχολεία τους και δεν θα έχουν ποια την δυνατότητα να εκπαιδεύονται σε ένα σχολείο κατάλληλα στελεχωμένο.  Τίθεται δε σε κίνδυνο η ίδια η λειτουργία και ύπαρξη δομών που προσφέρουν υποχρεωτική εκπαίδευση και υποστήριξη σε παιδιά του ελληνικού λαού, με βάση τις προβλέψεις του Συντάγματος και των Νόμων του ελληνικού κράτους.
Εφ όσον η διαδικασία ξηλώματος κάθε δημόσιας παροχής είναι σε εξέλιξη δυστυχώς δεν είναι δυνατό να εφησυχάζει κανείς και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση περιμένοντας τα επόμενα θύματα και τις νέες λίστες.
Σε κάθε περίπτωση τώρα είναι η ώρα να συμμετέχουμε ενεργά με την παρουσία μας και την μαχητικότητα μας σε κάθε εκδήλωση αντίδρασης στα σχέδια της κυβέρνησης που σαν υποχείριο της τρόικας έχει αναλάβει την εργολαβία της διάλυσης του ελληνικού κράτους και της κοινωνίας μας.
Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. καλεί τα μέλη της, το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε όλη τη χώρα, να συμμετέχει στις κατά τόπους εκδηλώσεις της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ και των κατά τόπους ΕΛΜΕ, διαδηλώνοντας την συμπαράταξη μας με τους συναδέλφους και την απόφαση μας να μην αποδεχθούμε τις παράνομες απολύσεις που αποφασίσθηκαν.
Στην Αττική η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θα συμμετέχει στην μεγάλη συγκέντρωση την
Τρίτη 16/7/13 στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:30 π.μ.
(ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, όπου θα συζητιέται στη βουλή το νέο νομοσχέδιο-φονιάς που θα επικυρώνει τη συμφωνία κυβέρνησης και τροϊκανών για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις μαζί με άλλα βάρβαρα μέτρα στο πλαίσιο των μνημονίων).
 Την ίδια ημέρα καλούμε τους περιφερειακούς συλλόγους σε όλη τη χώρα σε συντονισμό με τις ΕΛΜΕ και σωματεία της περιοχής τους να οργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

Συνάδελφοι

ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας
Στ. Καρπενησιώτης       Δ. Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου