Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Βραβεύσεις του ΤΕΕ Κωφών και Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής





ΒΡΑΒΕΥΣΗ-"Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΓΛΑΡΟΥ"- ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟΝ 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Το ΤΕΕ Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής βραβεύθηκε για την ταινία «Η κραυγή του γλάρου» που δημιούργησε ομάδα μαθητών του σχολείου στα πλαίσια του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους, ανάμεσα σε 380 συμμετοχές και 281 ταινίες από όλη την Ελλάδα.
Τα παιδιά μελέτησαν αποσπάσματα από το βιβλίο της Emmanuelle Labori « Η κραυγή του γλάρου» και του  Richard Bach «Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβιγκστον». Η ταινία προέκυψε από την ανάγκη των μαθητών για επικοινωνία μέσα από τη γλώσσα τους τη νοηματική, αλλά τους συγκίνησε και η αγάπη του γλάρου Ιωνάθαν να μάθει, να γνωρίσει τον εαυτό του, να ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει. Οι μαθητές με τους καθηγητές τους βγήκαν με την κάμερα στο χέρι αναζητώντας «γλάρους» αλλά και… στόχους, νόημα, αισιοδοξία.

Οι δημιουργοί της ταινίας “Η κραυγή του γλάρου”, είναι οι μαθητές της  Β΄ Βαθμίδας του ΤΕΕ Ευσταθιάδου Χρυσούλα, Θωμά Ελευθερία, Ντόμπρο Αντώνης, Μέτσο Ευαγγελία, Στυλιανίδης Λευτέρης και οι εκπαιδευτικοί Αποστόλου Κωνσταντίνα και Ίσαρης Νίκος.








ΒΡΑΒΕΥΣΗ-ΤΕΕ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
«ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013»

Το ΤΕΕ Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» με θέμα: «Εμβόλια, φαγητό και σχολεία για τα φτωχά παιδιά του κόσμου» που οργάνωσε η UNICEF και βραβεύτηκε.
Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή Unicef αναγνώρισε ότι παρά τα καθημερινά προβλήματα και τις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στη χώρα μας, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου θέλησαν να μεταδώσουν στη μαθητική και την ευρύτερη τοπική κοινότητα ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Το πρόγραμμα συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί Ευταξία Ελένη και Ίσαρης Νίκος.