Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ο ΣΚΛΕ ζητάει την απόσυρση της πρότασης κατάργησης του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας

Ο ΣΚΛΕ ζητάει την απόσυρση της πρότασης κατάργησης του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας

Ο ΣΚΛΕ διαμαρτύρεται για την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας και τη δραστική μείωση των εισακτέων στα Τμήματα Κοινωνικής Εργασίας της χώρας μας. Επισημαίνει ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις έχουν ως άμεση συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση των ήδη υποχρηματοδοτούμενων σπουδών στην Κοινωνική Εργασία στη χώρα μας και κυρίως του επιπέδου του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας. Τέλος ζητάει την απόσυρση της πρότασης για κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας και την ενίσχυση των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας της Τριτοβάθμιας  Εκπαίδευσης της χώρας μας, με πρώτη την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού και την επαρκή χρηματοδότηση τους.


Προς: 1. Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κο Αρβανιτόπουλο
2. Υφυπουργό Παιδείας, κο Παπαθεοδώρου

Θέμα: «Κατάργηση Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Πάτρας»


Κύριε Υπουργέ,


Απευθυνόμαστε σε εσάς, σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, μέσω του αναθεωρημένου Σχεδίου «Αθηνά» για την ανασυγκρότηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να προχωρήσει αιφνιδιαστικά στην κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Πάτρας και τη  δραστική μείωση των εισακτέων στα Τμήματα Κοινωνικής Εργασίας της χώρας μας.

Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύετε τον πρόχειρο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε την εκπαίδευση στην Κοινωνική Εργασία στη χώρα μας. Οι προωθούμενες ρυθμίσεις έχουν ως άμεση συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση των ήδη υποχρηματοδοτούμενων σπουδών στην Κοινωνική Εργασία στη χώρα μας και κυρίως του επιπέδου του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας.

Κύριε Υπουργέ,

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας λειτουργεί για παραπάνω από 30 χρόνια και η συμβολή του στην ανάπτυξη της επιστήμης της Κοινωνικής Εργασίας σε εθνικό επίπεδο είναι καθοριστική. Έχει αναπτύξει στενές διασυνδέσεις με την κοινότητα και έχει συμβάλει καθοριστικά στo σχεδιασμό και την  υλοποίηση τοπικών προγραμμάτων κοινωνικής υποστήριξης.

Σε μία εποχή όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων και δραματικής αύξησης των πολιτών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, η  δραστική μείωση των εισακτέων στα Τμήματα Κοινωνικής Εργασίας της χώρας, είναι εντελώς παράδοξη. Άμεση συνέπεια του περιορισμού αυτού, θα είναι και η ανεπαρκής στελέχωση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό όπως οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, με δυσμενείς επιπτώσεις στο  επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Κατόπιν όλων των παραπάνω σας ζητάμε να αποσύρεται την πρόταση σας για κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας, γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να προχωρήσετε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας της Τριτοβάθμιας  Εκπαίδευσης της χώρας μας, με πρώτη την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού και την επαρκή χρηματοδότηση τους.

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία και συνεργασία.
Κοινοποίηση:
1. ΝΔ
2. ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ΕΚΜ
3. ΠΑΣΟΚ
4. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
5. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
6. ΚΚΕ
7. Πρόεδρο ΤΕΙ Πάτρας
8. Διευθυντή ΣΕΥΠ ΤΕΙ Πάτρας
9. Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Πάτρας
10. Τοπικά Τμήματα ΣΚΛΕ
11. Σπουδαστικό Σύλλογο Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Πάτρας