Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τη ΔΟΕ με στόχο την κοινή δράση για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Ελπιδοφόρα η συνάντηση αντιπροσωπίας του ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με την ΔΟΕ.


      Ουσιαστικά αποτελέσματα περιμένουμε να έχει για πολλά θέματα που απασχολούν τον τομέα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, η χθεσινή συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων του ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με την ΔΟΕ. Το ΔΣ  εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Στ. Καρπενησιώτη, τον Γ. Γραμματέα Δ. Αρβανίτη και την Ταμία Μπ. Λεωτσάκου και η ΔΟΕ από τον Οργανωτικό Γραμματέα – Υπεύθυνο για θέματα ΕΑΕ Θ. Γκούμα, ενώ έγινε συνάντηση και με τον Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα της ΔΟΕ.
           Συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που ανακύπτουν από την υποστελέχωση των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ και τις ακόμη μελανότερες προοπτικές για την νέα σχολική χρονιά αλλά και από τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. (βλ. άρθρο 39). Κοινή φαίνεται να είναι η άποψη όπως εκφράστηκε και από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ ότι χρειάζεται συντονισμένος αγώνας για να περιοριστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις στους μαθητές αλλά και τους εργαζομένους της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.
        Συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεργασία των δύο Ομοσπονδιών και στα πλαίσια του Απρίλη της Ειδικής Αγωγής αλλά και γενικότερα να προσπαθήσουμε να εμφανισθούμε προς τα έξω με κοινό διεκδικητικό πλαίσιο και κοινή ορολογία.
        Το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, με βάση την ανάγκη να είμαστε όλοι ενωμένοι, έθεσε ως άμεσο πρόβλημα την ανισότιμη μεταχείριση του ΕΕΠ και ΕΒΠ όσον αφορά το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για τις προσλήψεις μόνιμων  και αναπληρωτών, την υπηρεσιακή εξέλιξη, την εκλογή Σχολικών Συμβούλων και την συμμετοχή στις επιμορφώσεις.  
      Ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΔΟΕ συμφώνησε ότι δεν είναι δυνατό να συνεχισθεί αυτή η ανισότιμη μεταχείριση και ζήτησε συγκεκριμμένες γραπτές προτάσεις για να εισηγηθεί στο επόμενο συμβούλιο της ΔΟΕ και όσον αφορά τα θέματα αυτά αλλά και γενικότερα τις θέσεις της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Υποσχέθηκε δε να υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες μας.
     Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ επιθυμεί την ενωμένη δράση των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα στην ΕΑΕ και θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην επιτυχία των κινητοποιήσεων του Απρίλη.
            Προγραμματίζουμε σύντομα συνεργασίες και συναντήσεις και με την ΟΛΜΕ  με τους ίδιους στόχους και θεματολογία.