Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ενημέρωση για παρεμβάσεις του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για σημαντικά θέματα του κλάδου


Παρεμβάσεις του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για σημαντικά θέματα του κλάδου
Την εβδομάδα αυτή και μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της 9ης Μάρτη, έχουν δρομολογηθεί καθημερινές ενέργειες των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, ώστε να είναι παρούσα και να εξυπηρετεί με τον καλίτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα του κλάδου μας.
Έτσι τη Δευτέρα  11 Μαρτίου 2013 , στις  6μ.μ, στην  αίθουσα  εκδηλώσεων  του παλαιού  Δημαρχείου  Χαλκίδας, το αιρετό  μέλος  του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π  Στερεάς Ελλάδας, μέλος του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α-ΣΤΕΛΛΑ  και  Ειδική  Γραμματέας  της  Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α,  Καρυστινού Ιωάννα, παραβρέθηκε  στο  κάλεσμα της  συντονιστικής  επιτροπής  του  Συλλόγου Γονέων και  Κηδεμόνων Ειδικής  Αγωγής  Νομού Εύβοιας. Η  συνάδελφος Ιωάννα  Καρυστινού  τοποθετήθηκε  σε  σχέση  με  το  άρθρο  39  του ν.4115/13 , καθώς  και  με  τις  διεκδικητικές  θέσεις  της  Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Επισήμανε  το  ζήτημα  του  αποκλεισμού  της  Περιφέρειας  της Στερεάς  Ελλάδας (5 νομοί)  από  τις  προσλήψεις  ΕΣΠΑ  για  την επόμενη  σχολική χρονιά  2013-14,  υπογραμμίζοντας  ταυτόχρονα  τον  αριθμό του  μόνιμου  Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π της  Περιφέρειας, που  ανέρχεται  στον εκπληκτικό αριθμό   δεκαεννέα(19)!
Την Τρίτη 12/3/2013 έγινε συνάντηση στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. του  Προέδρου Στ. Καρπενησιώτη και του Γ. Γραμματέα Δ. Αρβανίτη , παρουσία και του Αιρετού ΥΣΕΕΠ Δ. Παπαευθυμίου, με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κ. Λολίτσα, όπου συζητήθηκε κυρίως το θέμα των προσλήψεων Ε.Β.Π. για τα προγράμματα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης, που έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Ακόμη συζητήθηκε το θέμα της διεκδίκησης εκ μέρους μας της ισότιμης υπηρεσιακής εξέλιξης αλλά και οι πληροφορίες που διαρρέουν όλο και ποιο έντονα για την διαδικασία δημιουργίας επιτροπής που θα μελετήσει νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση.  Ζητήθηκε η σχετική επιτροπή να αποτελείται από εργαζόμενους στην ΕΑΕ , δασκάλους και ΕΕΠ και να μην ακολουθηθεί η πεπατημένη της κομματικής εκπροσώπησης που συνήθως οδηγεί σε αποφάσεις ανεφάρμοστες και καταστροφικές. Διεκδικούμε την συμμετοχή μας σ αυτή την διαδικασία γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε να προσφέρουμε με την εμπειρία και τις γνώσεις μας.
Την Τετάρτη 13/3/2013 ο Πρόεδρος Στ. Καρπενησιώτης συμμετείχε στην εκδήλωση του Δικτύου Ειδικών Σχολείων (Δ.Ε.Σ.), όπου εξέφρασε την υποστήριξη και την διάθεση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για συνδιασμένη δράση με όλους τους φορείς με στόχο την διάσωση και βελτίωση του συστήματος ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης και ο Β. Βούγιας (Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας), ο Κ. Παπαευαγγέλου και η Σ. Παπαγεωργοπούλου (Αντιπρόεδρος και Γ. Γραμματέας του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής αντίστοιχα).
Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο Στ. Καρπενησιώτη και τον Γεν. Γραμματέα Δ. Αρβανίτη και με την συμμετοχή της Β. Κανωνίδου Ειδ. Γραμματέως του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ως εκπροσώπου του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, επισκέφθηκε την Πέμπτη 14-3-2013 στις 11.30 π.μ. το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε συνάντηση που είχε με τον υπεύθυνο Προσλήψεων Προσωπικού κ. Σπηλιωτόπουλο, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την καθυστέρηση της υπογραφής της απόφασης για την πρόσληψη 300 αναπληρωτών Ε.Β.Π. που θα τοποθετηθούν σε σχολεία ώστε να προσφέρουν την αναγκαία υποστήριξη σε μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Την Πέμπτη επίσης έγινε επίσκεψη στο ΙΕΠ του Στ. Καρπενησιώτη και της Ε. Τραγάκη για το θέμα της Μείζονος Επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών με στόχο την διερεύνηση των προθέσεων για την συμμετοχή του ΕΕΠ και ΕΒΠ στις διαδικασίες της επιμόρφωσης.
Στα πλαίσια της κατανομής του έργου του ΔΣ έχει ανατεθεί η σύνταξη προτάσεων για το Κανονιστικό Πλαίσιο των ΕΔΕΑΥ στον Αντιπρόεδρο Γ. Στεργιούλη και την Υπ. Δημοσίων Σχέσεων Ε. Τραγάκη οι οποίοι έχουν συντάξει αρχικό σχέδιο και αναμένουν τις προτάσεις των υπόλοιπων μελών και των περιφερειακών συλλόγων για να ολοκληρώσουν το σχέδιο της πρότασης. Καλούνται όποιοι συνάδελφοι έχουν προτάσεις να τις στείλουν το συντομότερο στο poseepea@yahoo.gr.  
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για μελέτη και σύνταξη θέσεων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, για θέματα του κλάδου και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης γενικότερα, η συνάδελφος Ειδ. Γραμματέας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Ι. Καρυστινού (από την Χαλκίδα) ανέλαβε να συντάξει λίστα θεμάτων που θα ανατεθούν μετά από σχετική συνεννόηση στους περιφερειακούς συλλόγους για μελέτη και συζήτηση. Στόχος είναι η δημιουργία τεκμηριωμένων θέσεων και προτάσεων που το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε φορά που χρειάζεται , ώστε να μην είμαστε ουραγοί των γεγονότων και εξελίξεων.
Συνάδελφοι η προσπάθεια και ο κοινός αγώνας συνεχίζονται ώστε παρά την γενικότερη κρίση ο κλάδος του ΕΕΠ και ΕΒΠ και το σύστημα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης να επιβιώσουν και να εκπληρώσουν τον ρόλο τους που είναι η υποστήριξη των μαθητών μας με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες η / και αναπηρία.