Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ο Υπουργός Δ.Μ.Η.Δ Αντώνης Μανιτάκης βαπτίζει τις απολύσεις... μετακινήσεις.

Μανιτάκης: Βαπτίζει τις απολύσεις... μετακινήσεις

Προσπάθεια να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από το κείμενο του πολυνομοσχεδίου για το Μεσοπρόθεσμο το οποίο αναφέρεται ευθέως σε απολύσεις χαμηλού μορφωτικού επιπέδου υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ, έκανε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.
Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε ότι δίνει έμφαση στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων μέσω εθελούσιων και υποχρεωτικών μετατάξεων: «Μέσα σε ένα μήνα από τώρα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα των μετακινήσεων κι αυτό έρχεται να δείξει πόσο περιττές και άνευ λόγου είναι οι απολύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης.
Ο υπουργός υποστήριξε ότι θα αξιοποιήσει την τριμελή επιτροπή του άρθρου 5 παράγραφος 3 του ν. 4024/2011 η οπαία «θα καταγράφει συστηματικά όλα τα κενά που υπάρχουν - όπως θα τα συγκεντρώνει από τους διάφορους φορείς - και στη συνέχεια θα συντάσσει καταστάσεις με βάση ανάγκες και κριτήρια όπως ορίζονται αναλυτικά στο νόμο, προκειμένου να μετακινούνται όσο γίνεται πιο γρήγορα οι μετατασσόμενοι».
Διευκρίνισε δε ότι «η μετακίνηση του προσωπικού διέπεται από τρία κριτήρια: το πρώτο και πιο βασικό είναι φυσικά οι ανάγκες της υπηρεσίας στην οποία μετατάσσεται (και μετατάσσεται στην κατηγορία ή στον κλάδο όπου ζητείται), και δεύτερον τα προσόντα του μετατασσομένου. Ταυτόχρονα λαμβάνεται ειδική πρόνοια για τις βιοτικές του ανάγκες και την οικογενειακή του κατάσταση. Όταν πληρούνται τα δύο πρώτα κριτήρια, τότε εξετάζεται και αν υπάρχει η δυνατότητα να μετακινηθεί χωρίς να προκύψει μια μεγάλη διατάραξη της οικογενειακής και προσωπικής του ζωής», κατέληξε ο κ. Μανιτάκης, επιβεβαιώνοντας στην ουσία ότι το δόγμα είναι «πρώτα η υπηρεσία».

(Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr)